Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

Πράσινο φώς για την πώληση περιουσίας του Μega

Οι δικαστές δεν κατάφεραν να βγάλουν απόφαση πριν τα Χριστούγεννα για την ένταξη της “Τηλέτυπος” στο καθεστώς της Ειδικής Διαχείρισης, με αποτέλεσμα να γλυτώσουν οι τράπεζες άλλο ένα δώρο Χριστουγέννων. Τα κατάφεραν σήμερα και όπως γράφει στο capital.gr η Νένα Μαλλιάρα, εκδόθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών(10/2019), με την οποία το Mega τίθεται σε ειδική διαχείριση.
Έτσι ανοίγει και επίσημα η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της Τηλέτυπος, ουσιαστικά δίνονται προς πώληση

η πλούσια ταινιοθήκη του καναλιού, το σήμα του, κάποια πάγια και ένα ακίνητο. Ειδικά για την ταινιοθήκη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και έντονο παρασκήνιο. Πληροφορίες ήθελαν τα μεγάλα κανάλια να συνασπίζονται για να πάρουν την ταινιοθήκη με …ψίχουλα. Ωστόσο υπάρχουν δυο ακόμη ενδιαφερόμενοι, ο Β. Μαρινάκης για το δικό του κανάλι και το Open.
 Η διαδικασία που θα τηρηθεί είναι αυτή που εφαρμόστηκε στον ΔΟΛ και αν κρίνουμε από τη δική του πορεία οι επιχειρηματίες θα πάρουν αμέσως την περιουσία του Mega και οι εργαζόμενοι θα μπουν στην ουρά για τις δικές τους διεκδικήσεις. Το γραφείο “Ανδρέας Αγγελίδης και συνεργάτες” και η Grant Thornton εξάλλου είχαν αναλάβει και τη διαδικασία που “τρέχει” και την Ειδική εκκαθάριση του ΔΟΛ με τα γνωστά αποτελέσματα για τις διεκδικήσεις των πρώην εργαζομένων του συγκροτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.