ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019

Διευκόλυνση στους καναλάρχες γιατί ο νόμος είναι αυστηρός...

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία με την οποία δίδεται εξάμηνη παράταση στους ιδιοκτήτες καναλιών για να πληρώσουν την δευτερη δόση αποπληρωμής του συνολικού τιμήματος που θα καταβάλλουν για τις άδειες εκπομπής. Υπενθυμίζεται ότι το νομικό πλαίσιο ορίζει πως « το τίμημα κάθε άδειας καταβάλλεται από τον υπερθεματιστή σε δέκα ετήσιες ισόποσες δόσεις, με ισάριθμες τραπεζικές επιταγές.. που εκδίδονται σε διαταγή του Ελληνικού Δημοσίου. Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξη του υπερθεματιστή σύμφωνα με την παράγραφο 2, καθεμία δε από τις επόμενες δόσεις καταβάλλεται εντός του μηνός Ιανουαρίου κάθε ημερολογιακού έτους». Με την κατατεθείσα τροπολογία η καταληκτική ημερομηνία για την πληρωμή της δόσης αλλάζει από το «εντός του μηνός Ιανουαρίου» σε «15 Μαΐου» κάθε έτους.
Η τροπολoγια προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, της ΔΗΣΥ και του ΚΚΕ.
Απο την πλευρά της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος απάντησε στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που έκανε λόγο για «δώρο» στους καναλάρχες: «Οι τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνουν για πρώτη φορά για τις συχνότητες. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει νομιμότητα. Τώρα η αντιπολίτευση βγαίνει ευαίσθητη γιατί δεν πληρώνουν οι καναλάρχες;».
Και συμπλήρωσε: «Δίνουμε μια διευκόλυνση γιατί ο νόμος μας είναι πολύ αυστηρός. Η ρύθμιση είναι ανώδυνη. Δεν αναβάλλεται καμία δόση. Εσείς της αντιπολιτευσης αφήσατε καθαρό αποτύπωμα γιατί δεν κάνατε ποτέ διαγωνισμό και όταν εμείς το επιχειρήσαμε, εσείς λειτουργήσατε ως αυτόκλητοι προστάτες των καναλαρχών. Εμείς εισπράξαμε 25 εκατ. ευρώ από τέλη συχνοτήτων και 175 εκατ. ευρώ από φόρο διαφήμισης».

Αναδημοσίευση:zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.