Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019

Στον ΟΑΕΔ και οι άνεργοι των ΜΜΕ!

Με τροπολογία στον τελευταίο νόμο του 2018 για τις ρυθμίσεις μεταναστευτικής πολιτικής, λύθηκε ένα χρόνιο πρόβλημα για τον κλάδο των ΜΜΕ: Η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων εργαζομένων στον ΟΑΕΔ. Με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας και ψηφίστηκε ως άρθρο 41 στον νόμο, ορίζεται πλέον πως άνεργοι, πρώην μισθωτοί ασφαλισμένοι στο πρώην ΤΣΠΕΑΘ και στο πρώην ΤΑΤΤΑ, Ταμεία που είναι ενταγμένα στον ΕΦΚΑ, επιτρέπεται να εγγράφονται στο μητρώο άνεργων του ΟΑΕΔ για να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε «προγράμματα υλοποιούμενα από́ τον ΟΑΕΔ, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλισή τους για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΦΚΑ ή τον ΕΔΟΕΑΠ».
Υπό προϋποθέσεις, οι μισθωτοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων και των μισθωτών τεχνικών, οι οποίοι ασφαλίζονται υποχρεωτικά στον ΕΦΚΑ (κλάδοι πρώην ΤΣΠΕΑΘ και πρώην ΤΑΤΤΑ αντίστοιχα) και στον ΕΔΟΕΑΠ, δικαιούνται επίδομα ανεργίας από τους ανωτέρω ασφαλιστικούς φορείς. Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα εγγραφής των ανέργων, πρώην μισθωτών, ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ και πρώην ΤΑΤΤΑ) και του ΕΔΟΕΑΠ στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μετά τη βεβαιωμένη λήξη του χρονικού διαστήματος τυχόν επιδότησής τους λόγω ανεργίας από τον ΕΦΚΑ και με διατήρηση της ασφάλισής τους για υγειονομική περίθαλψη στον ΕΦΚΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ αντίστοιχα.
Aναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.