Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

“Αλληλεγγύη στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς- Η ΕΡΤ ανήκει στον λαό, όχι στην κυβέρνηση”

Ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ αισθανόμαστε και δηλώνουμε αλληλέγγυοι με τον δίκαιο αγώνα των χιλιάδων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, των δικών μας δασκάλων, αλλά και των παιδιών μας. 
Των εκπαιδευτικών που τούτες τις ημέρες βρίσκονται στους δρόμους, διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα στη σταθερή και αξιοπρεπή δουλειά, για να μην υψωθούν ακόμη πιο ψηλά τα ταξικά Τείχη των κάθε λογής «αξιολογήσεων» και «προσοντολογίων».
Θα αγωνιστούμε ώστε η φωνή τους να φτάσει παντού, μέσα από εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και Διαδίκτυο. Απαιτούμε δε ειδικά από την ΕΡΤ να ανοίξει τις πόρτες της στους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, τον αγωνιζόμενο λαό. Όχι «για να βγει η υποχρέωση» στα δελτία ειδήσεων, αλλά αναδεικνύοντας τα πραγματικά και δίκαια αιτήματά τους – όπως και όλων των άλλων κλάδων που βρίσκονται σε αναβρασμό – στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Σπάζοντας το αντιδραστικό μονοπώλιο της κάλπικης δικομματικής αντιπαράθεσης.
Οι αγωνιζόμενοι εκπαιδευτικοί που επέβαλαν να ακουστεί η φωνή τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου δεν είναι ούτε «εισβολείς», ούτε «ακτιβιστές» χωρίς αιτία. Πολύ περισσσότερο, δεν τους πρέπουν υποτιμητικά και ειρωνικά σχόλια του τύπου «μπορεί να φταίει και η θολούρα από τη βροχή». Δεν είναι εχθροί μας – όπως και δεν είναι εχθροί τους η πλειοψηφία των εργαζομένων στην ΕΡΤ, αυτών που δεν έσκυψαν και δεν σκύβουν το κεφάλι σε εκβιασμούς και διλήμματα, που συνεχίζουν τον δικό τους αγώνα, κόντρα στις διοικήσεις και την κυβέρνηση.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά, άλλωστε, ότι στο παρελθόν είδαν τους εκπαιδευτικούς, μαζί με δεκάδες χιλιάδες λαού, να στέκονται αλληλέγγυοι στον δικό τους αγώνα ενάντια στο «μαύρο». Να απεργούν, να διαδηλώνουν και να ξενυχτούν καθημερινά για μια ΕΡΤ που δεν θα αποτελεί διαρκώς – όπως συμβαίνει και σήμερα – φερέφωνο της εκάστοτε κυβέρνησης, υμνητή της ΕΕ και του κεφαλαίου, εργαλείο εξυπηρέτησης ημετέρων και ρουσφετιών, προσλαμβανόμενων από το «παράθυρο» με τη μορφή των συνεργατών που καθορίζουν τελικά τον χαρακτήρα και τον ρόλο της.
Οι εργαζόμενοι της ανασφάλειας, της περιπλάνησης και των μισθών πείνας στα ΜΜΕ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μπορούμε και πρέπει να είμαστε στο ίδιο μετερίζι με τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους, ενάντια στην αντιδραστική πολιτική διαρκείας, των μνημονίων μετά τα μνημόνια.

Μέτωπο για την Ανατροπή στα Μ.Μ.Ε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.