Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Το Star απολύει γιατί θέλει ανταγωνιστικότητα και κατηγορεί τον εκπρόσωπο για τη στάση εργασίας!

Από τη σελίδα των “Μαχόμενων δημοσιογράφων στο fb
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΑΡ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ
Στάση εργασίας από τις 7μ.μ. ως τις 10μ.μ. στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR CHANNEL» και στην ιστοσελίδα «star.gr». κήρυξε σήμερα η Ενωση Συντακτών για την απόλυση δύο παλιών και καταξιωμένων δημοσιογράφων (Δημήτρης Στρουμπάκος, Ιωάννα Κομματά) ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο, τον φοβερό μήνα των απολύσεων, όταν όλοι λείπουν.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Η απάντηση του σταθμού ήταν άμεση, όχι, όμως, κατά των Σωματείων , όπως γίνεται συνήθως (που δεν αποκλείεται να γίνει κι αυτό..) αλλά κατά του εργασιακού εκπροσώπου.
Στην επιστολή-μνημείο που του έστειλε, την οποία μάλιστα κοινοποιεί και στο νομικό τμήμα, ο εκπροσωπών την «Νέα Τηλεόραση ΑΕ» , απειλεί τον εκπρόσωπο στον οποίο φορτώνει ευθύνη γιατί δεν τον αφήνει… να «ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα του τηλεοπτικού

προγράμματος (sic) και τον κατηγορεί ότι … «εξωθεί τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο κανάλι σε συμμετοχή σε παράνομη στάση εργασίας».
Τι άλλο θα ακούσουμε πιά από τις κάθε λογής εργοδοσίες;
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Προς
κ. Γ. Βότσκαρη
Πληροφορούμαστε ότι, με αφορμή την αντικατάσταση δύο δημοσιογράφων από άλλους συναδέλφους που θα προσληφθούν στη θέση τους για την ενίσχυση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τηλεοπτικού προγράμματος, προκαλείτε αναστάτωση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στο σταθμό μας, αποσιωπώντας με πρόθεση το ότι δεν μειώνονται οι θέσεις εργασίας. Εξωθείτε τους δημοσιογράφους που εργάζονται στο κανάλι μας σε συμμετοχή σε παράνομη στάση εργασίας. Με τον τρόπο αυτό προκαλείτε στην εταιρία μας οικονομική ζημία και ηθική βλάβη. Σας καθιστούμε υπεύθυνο και επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα.

Για τη Νέα Τηλεόραση ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.