Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Φόβοι για κατάργηση του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ!

Παγωμάρα επικρατεί στις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι ηγεσίες των οποίων επένδυσαν στην εισφορά του 2% για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ ως ανεξάρτητο ταμείο υγείας.
Οι προσφυγές από τις ενώσεις εργοδοτών -πλην καναλαρχών- στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχουν αναδείξει σειρά σημαντικών θεσμικών προβλημάτων στην επιβολή του 2%. Η ΕΣΗΕΑ, όπως και οι άλλες Ενώσεις, έχουν ως θέμα συζήτησης την κατάθεση προσφυγής εναντίον όσων εταιρειών ΜΜΕ αρνούνται να αποδώσουν την εισφορά του 2%.
Οι προσφεύγοντες εστιάζουν στην αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης και την παραβίαση της ισότητας και της αναλογικότητας. Συγκεκριμένα δηλώνεται ότι «η χαρακτηριζόμενη ως ‘‘εργοδοτική εισφορά’’ δεν συνεπάγεται ανταπόδοση συγκεκριμένης δημόσιας υπηρεσίας προς τους βαρυνόμενους» και για αυτό αποτελεί άμεσο φόρο, χωρίς κανένα όφελος ή αντάλλαγμα υπέρ του γενικού συμφέροντος.
Σημειώνεται ότι μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί έλαβαν αντάλλαγμα για την εισφορά της μείωσης του ειδικού φόρου από το 20% στο 5%, όπως επίσης ότι το 2% πληρώνεται και από τις εταιρείες στην Περιφέρεια, οι οποίες δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες υγείας του ΕΔΟΕΑΠ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.