ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2018

Η «Καθημερινή» αποχώρησε (ξανά) από τις κυκλοφορίες

Mετά τις εφημερίδες «Real News», «Nέα Σελίδα» και «Μπαμ» ήρθε η σειρά της «Καθημερινής» να  ζητήσει να μην περιλαμβανεται στο δελτίο με τις κυκλοφορίες που ανακοινώνει το πρακτορείο διανομής «ΑΡΓΟΣ».
Η Καθημερινή προ καιρού είχε ξαναβγεί από τις μετρήσεις των πρακτορείων διανομής και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017 ανέφερε πως η εταιρεία Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ «δεν συμμετέχει στη δημοσίευση της πανελλαδικής κυκλοφορίας..
των εφημερίδων που ανακοινώνουν τα πρακτορεία διανομής Τύπου, γιατί θεωρεί ότι δεν απεικονίζονται οι πραγματικές πωλήσεις». Τώρα ξαναζήτησε να μην ανακοινώνεται δημοσίως -από την 1η Αυγούστου- ο αριθμός των φύλλων που πουλάει.
Το e-tetradio γράφει σχετικά:

Τι ακριβώς συνέβη με το (μοναδικό πρακτορείο διανομής Τύπου) «Αργος» άραγε, αληθεύει η φήμη πως τα έσπασαν από το Φάληρο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη; Το πρακτορείο, παντως, έδειχνε την Καθημερινή πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα, γεγονός που αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που διατείνονταν ότι αποχωρούν μόνο όσοι κατακρημνίζονται κυκλοφοριακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Καθημερινή πούλησε το Σάββατο 28 Ιουλίου 14.990 φύλλα, την Κυριακή 29 Ιουλίου 61.330 και την Τρίτη 31 Ιουλίου 14.220. 
Η αποχώρηση της Καθημερινής από τις κυκλοφορίες θα προκαλέσει σοβαρούς κλυδωνισμούς στο «Αργος». Και θα έχουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις, αν στο μέλλον, όχι το πολύ μακρινό, λάβει χώρα μία ομαδική αποχώρηση (εφημερίδων και συγκροτημάτων Τύπου) από τις κυκλοφορίες. 
Θα μείνει στο τέλος το πρακτορείο του... Βαγγέλη Μαρινάκη να μετράει τις εφημερίδες του... Βαγγέλη Μαρινάκη μόνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.