Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Συντονισμένες απολύσεις στα κανάλια και οι δημοσιογράφοι φέρνουν θέματα με …κινητό!

Στον ΑΝΤ1 μέσα στον 15νταύγουστο έγιναν 4 απολύσεις τεχνικών, το αυτί της διοίκησης δεν ιδρώνει από τις αντιδράσεις των 4ωρων στάσεων εργασίας. Το νήμα έπιασε το Star που επίσης απέλυσε 2 τεχνικούς. Σαν να κάνουν επίδειξη δύναμης οι καναλάρχες λίγο πριν δοθούν οι τηλεοπτικές άδειες από το ΕΣΡ το οποίο ελέγχει την ρήτρα της απασχόλησης των 400 εργαζομένων. Κι από κοντά οι δημοσιογράφοι των καναλιών, του Star εν προκειμένω που φροντίζουν να καλύπτουν και τις θέσεις τεχνικών (απολυμένων) κάνοντας ρεπορτάζ με το κινητό τους τηλέφωνο!
Η ΕΤΙΤΑ ανακοίνωσε στάση εργασίας και για το Star, όπου δεν θα βγει δελτίο ειδήσεων και παράλληλα κατήγγειλε δημόσια τη “συνάδελφο” που κάλυψε θέμα για το κανάλι με το κινητό της τηλέφωνο.

Η ανακοίνωση
Η Ε.Τ.Ι.ΤΑ καταγγέλλει την δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού STAR,
Κατερίνα Ρίστα, για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά έναντι των συναδέλφων τεχνικών οπερατέρ, σε θέμα που έγινε την Παρασκευή και αφορούσε περιστατικό στην Ακρόπολη, όπου η «συνάδελφος» θεώρησε σωστό, ενώ το συνεργείο είχε σχολάσει και δεν υπήρχε αντικαταστάτης εικονολήπτης-ηχολήπτης λόγω της… γνωστής αποψίλωσης τεχνικών από τη Διοίκηση του σταθμού και άρνηση έγκρισης υπερωριών, να παραμείνει και μάλιστα να πάρει και συνέντευξη. Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις από την πλευρά μας στο παρελθόν, συνεχίζει να μας αγνοεί, καλύπτοντας θέματα με χρήση του κινητού της τηλεφώνου αντικαθιστώντας τη δουλειά των συναδέλφων οπερατέρ.
Θέλουμε να της επιστήσουμε την προσοχή, δεδομένου ότι οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για τους εργασιακούς μας χώρους, να σταματήσει να θέτει σε κίνδυνο τις δουλειές των συναδέλφων τεχνικών. Την καταγγέλλουμε στην Διοίκηση του STAR καθώς και στην ΕΣΗΕΑ και περιμένουμε από τη Διεύθυνση ειδήσεων του σταθμού να μας απαντήσει εάν έχουν γνώση για την συγκεκριμένη δράση της δημοσιογράφου, αν εγκρίνει τις συγκεκριμένες τακτικές και πως θα διασφαλιστεί ότι δε θα έχουμε ανάλογα κρούσματα μελλοντικά. Ειδάλλως είναι συνυπεύθυνοι γι αυτή την εικόνα και θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του σωματείου τους.
Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
ΥΓ.:  Όσο για τον έτερο «συνάδελφο» (με πολλά εισαγωγικά) του ίδιου σταθμού, ο οποίος σε πρόσφατο ταξίδι αναψυχής στην Κύπρο φρόντισε να εφοδιάσει τον σταθμό με δύο θέματα που έκανε εκεί με το κινητό του τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των διακοπών του, θα ασχοληθούμε με αυτόν σε επόμενη ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.