Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

... εργαζόμενοι στα πρακτορεία - κλιμάκωση του αγώνα ...

Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία την Τρίτη οι 4ωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει η Διοίκηση του σωματείου μας ενάντια στις παράνομες και καταχρηστικές περικοπές επιδομάτων στις οποίες προχώρησε μονομερώς η "Άργος". Ήταν μια πρώτη κινητοποίηση-απάντηση των εργαζομένων η οποία θα έχει συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα. 
Αυτό ήταν το συμπέρασμα της πλούσιας συζήτησης που έγινε με τους εργαζόμενους που στο σύνολό τους είναι πεπεισμένοι ότι η προσπάθεια της εργοδοσίας και στα δυο πρακτορεία για το τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων θα συνεχιστεί ακόμα ποιο επιθετικά. 
Αρκεί μια ματιά στις άλλες επιχειρήσεις των εκδοτών για να δούμε αυτό που ετοιμάζουν, εκεί που βασιλεύει η απληρωσιά, οι συνεχείς μειώσεις μισθών, η εργασία μέσω εργολάβων. Θέλουν με λίγα λόγια να απαλλαγούν από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα. Σε αυτό βοηθάει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με την πολιτική της δεν διστάζει να θυσιάσει τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους στο βωμό της ενίσχυσης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. 
Είναι αυτή, η ίδια κυβέρνηση που προετοιμάζει νέα βάρβαρα μέτρα το φθινόπωρο για τα εργασιακά, μέτρα που κάνουν λάστιχο ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, μειώνουν τους μισθούς, απελευθερώνουν τις απολύσεις, βάζουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία. 

Αναδείχτηκε επίσης η ανάγκη, ο αγώνας για να πάρει πίσω τις μειώσεις η εργοδοσία να συνδεθεί με αυτόν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Να αποκτήσει ταξικά χαρακτηριστικά, να παλέψουμε οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία με τους υπόλοιπους εργαζόμενους που πλήττονται απ’ αυτή τη πολιτική με σταθερό μέτωπο πάλης για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη όλων των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. 
Το ΔΣ του σωματείου θα συνεδριάσει άμεσα για να πάρει αποφάσεις στη κατεύθυνση κλιμάκωσης του αγώνα, για να υποχρεωθεί η εργοδοσία να πάρει πίσω τις μειώσεις και να υπογραφεί ΣΣΕ. Παράλληλα θα εξαντλήσουμε κάθε νομική ή άλλη δυνατότητα μας δίνεται σε αυτή τη κατεύθυνση. 
Συνεχίζουμε με υπομονή και επιμονή την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς, συνεχίζουμε τον αγώνα με εμπιστοσύνη στη δύναμή μας για τη ζωή που μας ανήκει. 
Δεν δεχόμαστε να ζούμε με ξεροκόμματα εμείς που παράγουμε όλο τον πλούτο. 




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.