Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Φωτιά ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά των «νταβατζήδων»

Η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θα καθορίσει και την πορεία της τηλεόρασης. 
Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την έκδοση των αδειών πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί χρονικά πότε θα δημοσιευτεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί των προσφύγων που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας πιθανότατα δεν δέχεται ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας. Στην αρχή της συζήτησης στο ΣτΕ -και ενώ είχαν προηγηθεί τα ρεπορτάζ για την αλληλογραφία του επιτρόπου Έτινγκερ με την κυβέρνηση, ως πλήγμα στη διαδικασία αδειοδότησης, αλλά και σχόλια και απαιτήσεις εφημερίδων των «νταβατζήδων» να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ αυθημερόν, πριν ακόμα αρχίσει ο διαγωνισμός- ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση-φωτιά κατά των «νταβατζήδων» του προέδρου του δικαστηρίου Νικόλαου Σακελλαρίου.
«Η δικαιοσύνη απαντά στις ακρότητες μόνο διά των αποφάσεών της. Οι δικαστές δεν καθοδηγούνται, δεν επηρεάζονται και δεν υποκύπτουν. Ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν για το αντίθετο. Επισημαίνεται ότι οποιεσδήποτε προσπάθειες χειραγώγησης σε εκκρεμή δίκη, ανεξαρτήτως από πού προέρχονται, αλλά κυρίως αν προέρχονται από διαδίκους, με έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης». 
Να σημειώσουμε ότι τέτοια σκληρή δημόσια καταγγελία προέδρου ανωτάτου δικαστηρίου δεν έχει προηγούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.