Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

3 Μέλη Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, απαντάνε σε επιστολή της ΠΟΕΣΥ & καταγγέλουν τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μ.Γκανά-Γ.Αγγέλης: οι "τρεις" εξυπηρετούν προσωπικές τους ανάγκες ..

Ενα σχόλιο/απάντηση για τους "ηγέτες"της ΕΠΗΕΑ  και της ΠΟΕΣΥ.
Είναι κρίμα, πέρα από απρέπεια, απέναντι στα χιλιάδες μέλη των συνδικαλιστικών μας Ενώσεων να χρησιμοποιούνται οι τίτλοι της ΠΟΕΣΥ για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες προσώπων που όλο τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστούν στις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με στόχο την "απώλεια" του ΕΔΟΕΑΠ.
Έχουν ήδη απαντήσει οι συνάδελφοι Πόπη Χριστοδουλίδου και Κώστας Ντελέζος μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, με αξιοθαύμαστη ψυχραιμία στην πρόκληση των αναληθών δηλώσεων αυτών που υπογράφουν την σημερινή ανακοίνωση.
Πράγματι δεν μπορεί να μαζέψει κανείς περισσότερες αναλήθειες από όσες περιέχονται στην συγκεκριμένη φράση στην οποία βασίζεται η ανακοίνωση των "τριών":  
"Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με βάση το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ" και με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη."...
Ούτε βέβαια ομόφωνη ήταν, ούτε βέβαια αυτό που έφερε ο κ. Τάτσης στο ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ ήταν το έγγραφο των 18 σημείων που κατέθεσε ο κ. Κυριακόπουλος
Όπως εξηγήσαμε στην ανακοίνωση που συνυπόγραφαν οι Π. Χριστοδουλίδου και Γ. Αγγέλης και η οποία από ότι φαίνεται προκάλεσε την μήνιν των “ηγετών” της ΠΟΕΣΥ και της ΕΠΗΕΑ (γιατί αποκάλυπτε την επαίσχυντη αυτή δουλειά που είχαν αναλάβει) :

  • στις 11/7 στάλθηκαν από τον κ. Κυριακόπουλο τα επίμαχα 18 σημεία στους “ηγέτες” της ΠΟΕΣΥ και τον Πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ,
  • στις 13/7 τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κλήθηκαν να ψηφίσουν για την οικονομική αποτύπωση χωρίς καμία αναφορά του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ στο ΔΣ για τα σημεία αυτά και
  • μία εβδομάδα μετά ενημερωθήκαμε ότι πίσω από την οικονομική αποτύπωση ήταν τα 18 σημεία της ΕΙΤΗΣΕΕ...
Η αντίδραση όμως των “τριών” ένα πράγμα αποδεικνύει, ότι έχουν αρχίσει επιτέλους να φοβούνται την μήνιν των συναδέλφων τους, όχι ημών, αλλά των ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ τους, που έτσι κι αλλιώς αυτοί οι ίδιοι φρόντιζαν να απο-προσανατολίζουν με τις διαπραγματεύσεις πάνω στα περιβόητα non paper του Υπ. Εργασίας, εδώ και αρκετούς μήνες.
Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στην αμηχανία τους θα αρχίσουν να υιοθετούν εναντίον μας και άλλες μεθόδους, πέραν των καταγγελτικών, παραπλανητικών ανακοινώσεων...
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα κάνουν και αυτό το λάθος.Γιάννης Αγγέλης
Μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
... ο Κώστας Ντελέζος αποδομεί Κουμπιά, Σαββίδη (ΠΟΕΣΥ) ...
Προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά και τον Γ. Γ. της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη
 Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, 
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις άοκνες προσπάθειές σας, εδώ και περίπου έναν χρόνο, να "σώσετε" αρχικά το Αγγελιόσημο και τελευταία και τον ΕΔΟΕΑΠ. αφού το Αγγελιόσημο μετράει μέρες...
Μόνο που σε ό,τι αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ, η "σωτηρία" την οποία δρομολογείτε, οδηγεί σε ένα σούπερ επαγγελματικό ταμείο με την αρωγή (με το αζημίωτο) των ασφαλιστικών εταιρειών και εκτός Ταμείου τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Έχει ενδιαφέρον, ότι μέσα από το σημερινό απολογητικό έγγραφό σας μαθαίνουμε κι εμείς επισήμως τις διάφορες κινήσεις σας, με στόχο το Ταμείο να οδηγηθεί απευθείας στα χέρια των τηλεοπτικών εργοδοτών. Κι όλα αυτά, επιχειρείτε να τα κάνετε ερήμην των μελών μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι ωστόσο σε κάθε περίπτωση ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ. 
Ομως, όλα αυτά θα πείτε, ότι είναι προσωπικές μου απόψεις και εκτιμήσεις, τις οποίες μπορείτε να τις γράψετε και στα παλαιότερα των υποδημάτων σας... 
Ωστόσο, εκείνο που δεν σας επιτρέπω, είναι να λέτε ψέματα και διαστεβλώνετε την αλήθεια σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, του οποίου είμαι μέλος και με αφορά άμεσα. 
Λέτε ψευδέστατα στην ανακοίνωσή σας, που συνυπογράφει και ο κ. Γκανάς (προφανώς, ως προνομιακός συνομιλητής του κ. Κυριακόπουλου), ότι: 
"...Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με βάση το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ" και με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη...."
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε ακριβώς ποια ήταν η ομόφωνη απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με αυτά που εσείς παραπλανητικά αναφέρετε.  
Συγκεκριμένα, η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την "αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού". Ουδέποτε λοιπόν, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία που ζητούσε το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ". 
Άλλωστε, θέση δική μου (όπως και άλλων συναδέλφων μελών του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ), η οποία διατυπώθηκε και στις επόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, που είχαν ως αντικείμενό τους ακριβώς "το περιεχόμενο της οικονομικής αποτύπωσης του Ταμείου", ήταν και παραμένει: Η οικονομική ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ και μόνον (και όχι ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ, που θέλει η ΕΙΤΗΣΕΕ) της κατάστασης του Οργανισμού, να γίνει βάθος 8-10 χρόνων, ώστε να συμπεριλάβει το "κούρεμα" των αποθεματικών του Οργανισμού μέσω του PSI, αλλά και τα έσοδα που απώλεσε το Ταμείο μας από την απόφαση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη να καταργήσει τη δημοσίευση των ισολογισμών στις οικονομικές εφημερίδες. 
Αυτά προς το παρόν και εφόσον χρειαστεί θα επανέλθω.
Κώστας Ντελέζος

Μία πρώτη απάντηση στους ηγέτες της ΠΟΕΣΥ! 
"Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με βάση το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ" και με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη."...
Το πιο μεγάλο ψέμα, που υπογράφεται στα χρονικά από συνδικαλιστές άνευ ντροπής!!! .
Από την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, που υπογράφουν πρόεδρος, γ.γ και ο κ. Γκανάς, εκτός από τις "ύβρεις" -κ.κ. κολλητοί του Τάσου Πετρόπουλου- λέτε και "τερατώδη" ψέματα.
Οι ...αποκαλύψεις σας εξέθεσαν ενώπιον του κλάδου.
Και γράφετε, πως υπήρξε ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ για το "έγγραφο-παραγγελιά" του κ. Π. Κυριακόπουλου για την σημερινή οικονομική αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης του ΕΔΟΕΑΠ!!!!
Πότε αποφασίσαμε, κύριοι, και μάλιστα ομόφωνα γι΄ αυτό το έγγραφο Κυριακόπουλου, εμείς, οι 9, αιρετοί του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ;;;;;
Ποτέ!!!!
Αυτή είναι η μία και μοναδική αλήθεια (υπάρχουν πρακτικά συνεδριάσεων μαγνητοφωνημένα και οι απαραίτητες αποδείξεις)...
Προσωπικά, με όλο το βάρος της ευθύνης, που ανέλαβα, με ψυχραιμία, υπευθυνότητα και εντιμότητα απέναντι σε 17.500 μετόχους του ΕΔΟΕΑΠ, αν πίστευα, έστω και λίγο, κ.κ. Κουμπιά και Σαββίδη, ότι ενδιαφέρεστε ειλικρινώς για την αυτοτέλεια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τα αποθεματικά του.... Ο,τι ενδιαφέρεστε ειλικρινώς για να διατηρήσει ο ΕΔΟΕΑΠ το αυτοδιοίκητο, να σωθεί και να μείνει ο ΕΔΟΕΑΠ, που όλους μας στηρίζει..
Ο ΕΔΟΕΑΠ, που γνωρίζουμε και έχουμε...Και όχι ένας "μεταλλαγμένος" ΕΔΟΕΑΠ...
Αν πίστευα ότι δίνετε πραγματική μάχη να μπει το αγγελιόσημο στο διαδίκτυο....
Αν πίστευα, ότι λέτε, έστω και μιά φορά, αλήθεια, θα στήριζα φανατικά την στάση σας.
Εχετε ροκανίσει, όμως, τζάμπα και βερεσέ, πάρα πολύ χρόνο, εσείς κ. πρόεδρε της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρη Κουμπιά και ο γ.γ. ...
Έχετε αφήσει τον χρόνο - πολύ προτού ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο- να κυλήσει εις βάρος μας....
Έχετε πει πολλές, μισές αλήθειες ή ανακρίβειες, Eχετε ανταλλάξει απανωτά non paper με τον κ. Τάσο Πετρόπουλο, χάνοντας πολύτιμο χρόνο... Και τίποτα απολύτως δεν κέρδισε ο κλάδος των ΜΜΕ!
Εξαιτίας όλων των πράξεων και παραλείψεων σας, κύριοι, ως πρόεδρος και ως γ.γ της Ομοσπονδίας, δεν δύναμαι να πιστέψω ό,τι και να πείτε.
Αμφισβητώ τις προθέσεις σας. Και τις ενέργειές σας!
Και όταν εκδίδετε ανακοινώσεις για να εξυβρίσετε μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, εκλεγμένα από τα χιλιάδες μέλη της ΕΣΗΕΑ, για να γράψετε ψέματα και να παρουσιαστείτε, τάχα μου-τάχα μου και ως “θιγμένοι”, να έχετε μεριμνήσει, να έχει προηγουμένως συνεδριάσει και αποφασίσει, το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ....
Αναμένω από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ κ. ΤΑΤΣΗ να σας διαψεύσει επισήμως!
 

ΠΟΠΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ
  
Η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ πάνω απ’ όλα και όλους  
Aνακοίνωση των Δημήτρη Κουμπιά - Γιώργου Σαββίδη, της ΠΟΕΣΥ, που προσυπογράφει και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, Μάρκος Γκανάς:


Επειδή τον τελευταίο καιρό γράφονται διάφορα, κυρίως στο διαδίκτυο, για το ρόλο της ΠΟΕΣΥ στην προσπάθεια διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ και ιδιαίτερα των υπογραφόντων προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, αλλά και του προέδρου της ΕΠΗΕΑ, ορισμένα δε δημοσιεύματα– ελπίζουμε από κακή πληροφόρηση – αγγίζουν τα όρια της παραπληροφόρησης, διευκρινίζουμε ότι:
- Σε όλες τις συναντήσεις είτε με υπουργούς, είτε και με εκπροσώπους των εργοδοτών, στο πλαίσιο της «τριμερούς», ήταν παρόντες όχι μόνον όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων – μελών της ΠΟΕΣΥ, αλλά και οι πρόεδροι της ΕΠΗΕΑ και της ΕΠΗΕΘ, που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Ουδέποτε οι υπογράφοντες συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν με μέλος της κυβέρνησης ή με εργοδότη.
Σε ό,τι αφορά την «αποκάλυψη» περί «εμπιστευτικού εγγράφου του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου κατόπιν συζήτησης με τους Γ. Σαββίδη, Δ. Κουμπιά της ΠΟΕΣΥ», τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:..
- Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ στην «τριμερή» συνάντηση είχε αναφέρει τις εταιρείες και τα στοιχεία που θα έπρεπε να δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να φέρει αντίρρηση κάποιος από τους προέδρους των Ενώσεων και των άλλων εργοδοτών. Επίσης απαντώντας σε ερώτημα του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τα στοιχεία που θα έπρεπε να δοθούν στην εταιρεία που θα αναλάμβανε τη μελέτη για τον Οργανισμό, του έστειλε με email έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν ποια δεδομένα είναι κατά τη γνώμη του απαραίτητα για την εκπόνηση της μελέτης. Το συγκεκριμένο μήνυμα κοινοποιήθηκε και στην ΠΟΕΣΥ.
Λαμβάνοντας το email της ΕΙΤΗΣΕΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Τάτσης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ και του ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, του ίδιου, των ευρισκόμενων στην Αθήνα προέδρων των Ενώσεων που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ, προκειμένου να συζητηθεί το έγγραφο Κυριακόπουλου.
Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιήθηκε το πρωί της επομένης στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ – παρουσία των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας και του Οργανισμού – και σ’ αυτήν πήραν μέρος οι υπογράφοντες, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας.
Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Η ΠΟΕΣΥ, με μοναδική επιδίωξη τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, όπως επανειλημμένως έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, απέφυγε με κάθε τρόπο την αντίθεση με όσους με συμπεράσματα μονότονα και αυθαίρετα υπονομεύουν με υβριστικά κείμενα την ενότητα του κλάδου και τη διάσωση των Ταμείων μας.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα και όλους, πέρα από προσωπικούς εγωισμούς, αγκυλώσεις και κραυγές, είναι μόνο η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.
Σ’ αυτό τον αγώνα, καλούμε σε συστράτευση όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.

 Δημήτρης Κουμπιάς                                  Γιώργος Σαββίδης
 Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ                Γεν. Γραμ. του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
Το παρόν προσυπογράφει και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, Μάρκος Γκανάς
 ---------------------
Kαι ανακοίνωση της παράταξης της ΕΣΗΕΑ «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»: 

Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ενωμένοι δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του δημοσιογραφικού κλάδου, τη μάχη για τη διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρισης, & του εφαπαξ, τη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, γιατί είναι η μάχη όλων των γενεών του δημοσιογραφικού κλάδου για την διάσωση του ταμείου μας. Οσοι, ελάχιστοι, προσπαθούν την ώρα της μάχης με εμπαθή & υβριστικό τρόπο να διασπάσουν το μέτωπο των δημοσιογράφων, με προφανή σκοπό πρόσκαιρα «παραταξιακά οφέλη» δεν θα τα καταφέρουν. Είναι και θα παραμείνουν μειοψηφία στον κλάδο.
Ολοι μαζί ενωμένοι δίνουμε καθημερινά σ’ όλα τα μέτωπα τον αγώνα για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, στηρίζοντας τις προσπάθειες του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά, του γεν. γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου & της προέδρου του ΤΥΠ Αντζυς Σταθάτου.
Μόνο ενωμένοι θα διατηρήσουμε ό,τι με αγώνα και κόπο έκτισαν χιλιάδες δημοσιογράφοι.

 

 
 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.