Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η Ένωση τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης καταγγέλλει επίσημα ως εργοδοτικό τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΗΕΑ (Δήμ.Σοφρώνη της παράταξης του Μ.Γκανά ) και καλεί την ένωση να λάβει δραστικά μέτρα για αυτές τις συμπεριφορές.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- για Δ. Σοφρώνη (αντιπρόεδρο ΕΠΗΕΑ)
Συνάδελφοι,  
Το Δ.Σ. της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. και σύσσωμοι οι συνάδελφοι τεχνικοί, καταδικάζουν την απαράδεκτη στάση του «συνδικαλιστή» αντιπροέδρου της Ε.Π.Η.Ε.Α., Δημήτρη Σοφρώνη.
Ο συγκεκριμένος κύριος παρέστη με την μεριά της εργοδοσίας στην πρόσφατη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που είχε ασκήσει η Ένωσή μας για τους συναδέλφους τεχνικούς του MEGA για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων που τους οφείλονται. Έφτασε δε στο σημείο να επιτεθεί φραστικά σε μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου παρουσία του προέδρου και του Γ. Γραμματέα της Ένωσης. Με αυτή την συμπεριφορά δεν θα μας εξέπληττε αν τον βλέπαμε και ως μάρτυρα στο πλευρό της εργοδοτικής πλευράς, κάτι που δεν είχαμε την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε αφού αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης. 
Έτσι αντιλαμβάνεται τον συνδικαλισμό ο εν λόγω κύριος; Εκλέγεται από τους εργαζόμενους για να υπερασπίζεται και να διαφυλάττει τα συμφέροντα της εργοδοσίας; Την στιγμή που 120 εργαζόμενοι τεχνικοί προσπαθούν να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλουν οι μεγαλύτεροι οικονομικοί παράγοντες της χώρας, ο Δημήτρης Σοφρώνης απροκάλυπτα και με ιδιαίτερο πάθος παίρνει το μέρος αυτών που μας χρησιμοποιούν για τα πολιτικά και επιχειρηματικά τους παιχνίδια. 
Άραγε όταν θα έρθει η στιγμή που οι διοικητικοί υπάλληλοι του MEGA αποφασίσουν να ακολουθήσουν τον ίδιο νομικό δρόμο, θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων που υποτίθεται πως υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους, ή θα ταχτεί και πάλι στο πλευρό της εργοδοσίας; 
Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους στο Δ.Σ. της Ε.Π.Η.Ε.Α. να λάβουν δραστικά μέτρα και να μην επιτρέψουν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές που αμαυρώνουν όχι μόνο την Ένωσή τους αλλά και ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Υ.Γ.  Τέτοιες εργοδοτικές  συμπεριφορές  υπήρξαν και στο παρελθόν που δεν καταδικάστηκαν ποτέ, αντίθετα επικροτήθηκαν από τον Πρόεδρο της ΕΠΗΕΑ Μ. Γκανά. Να θυμηθούμε την περίπτωση του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ, στη δικαστική διαμάχη με το ΔΟΛ, και τη μάρτυρα υπεράσπισης (υπέρ Ψυχάρη) ενάντια στον πρόεδρο της ΕΠΠΗΤ, η οποία κατέθεσε με την ιδιότητα της υπαλλήλου της Ομοσπονδίας διοικητικών υπαλλήλων ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ).
Η συγκεκριμένη υπάλληλος της  ομοσπονδίας, βρίσκεται ακόμα στην υπηρεσία της, και όχι μόνο δεν καταδικάστηκε η συμπεριφορά της από το Προεδρείο της ένωσης, αλλά αντίθετα ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, της έδωσε για τις υπηρεσίες  που προσέφερε στα δικαστήρια και αύξηση.
Από πλευρά συνδικαλιστικών σωματείων του Κλάδου, το μοναδικό σωματείο που δεν έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ, Χρ. Μαϊδη  ήταν η ΕΠΗΕΑ και η  ΠΟΕΠΤΥΜ κατ’ εντολή Μάρκου Γκανά. 
Ποιος ήταν πίσω από την απόλυση του Προέδρου της ΕΠΠΗΤ από το ΔΟΛ;
Ποιος ‘έδωσε στοιχεία συνδικαλιστικής φύσεως στον Ψυχάρη;
Τα ερωτήματα πολλά! 
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.