Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Προκλητική η δίωξη κατά της «Εργατικής Αλληλεγγύης»

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οδηγούνται οι δημοσιογράφοι της «Εργατικής Αλληλεγγύης» για τις αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές απόψεις της εφημερίδας. Στις 12 Δεκεμβρίου καλούνται να δικαστούν η Κατερίνα Θωίδου (δημοσιογράφος), Τάσος Αναστασιάδης (εκδότης) και Πάνος Γκαργκάνας (διευθυντής της εφημερίδας) έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο Ιωάννης Ανδριόπουλος, δικηγόρος, έμμισθος συνεργάτης της Χρυσής Αυγής.
Το «έγκλημα» των τριών ήταν η αρθρογραφία τους υπέρ του δικαιώματος να παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά των μεταναστών. H συγκεκριμένη δίωξη, φυσικά, εντάσσεται στην εκστρατεία..
εκφοβισμού και τρομοκράτησης των δημοσιογράφων από τη Χρυσή Αυγή.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό, την ώρα που αποκαλύπτεται πλέον επίσημα η εγκληματική δράση των νεοναζί της ΧΑ, να δικάζονται αγωνιστές του αντιρατσιστικού-αντιφασιστικού κινήματος. Αντίθετα, η υπόθεση θα έπρεπε να πάει στο αρχείο και να ερευνηθεί η έκταση των διασυνδέσεων του μηνυτή με τους δολοφόνους νεοναζί.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν τη δίωξη και καλούν όλους τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος και της δημοκρατικής κοινής γνώμης, να συμπαρασταθούν στους τρεις διωκόμενους και στην εφημερίδα “Εργατική Αλληλεγγύη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.