Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Απολύσεις στο ΔΟΛ, συμμετοχή στο Mega

Σε κατάσταση βαθιάς οικονομικής κρίσης τα Media. Η μνημονιακή πολιτική συμπαρασύρει και τους πλέον φανατικούς υποστηρικτές της.  Ο ΔΟΛ χθες προχώρησε στην απόλυση 30 εργαζομένων από διάφορες ειδικότητες και όπως όλα δείχνουν θα υπάρξει και δεύτερος κύκλος από τη Δεύτερα 2 Σεπτεμβρίου. Στόχος η μείωση του προσωπικού σε μια προσπάθεια διάσωσης του συγκροτήματος, το οποίο έχει υψηλό δανεισμό και μειωμένα έσοδα. 
Με δεδομένο πως οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια και έχοντας στον όμιλο αρκετές ζημιογόνες επιχειρήσεις, αλλά και τη συμμετοχή στο Mega, η εταιρεία προωθεί σκληρή πολιτική λιτότητας και περικοπών. Όπως αναφέρει στην επιστολή προς το ΧΑΑ για τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, “η εταιρεία έχει ήδη θέσει, από την προηγούμενη χρήση σε εφαρμογή ένα συνολικό πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων του Ομίλου, μέσω της συγχώνευσης λειτουργικών τμημάτων και εταιρειών καθώς και της πώλησης ή διακοπής ζημιογόνων επιχειρήσεων».

 Επιπλέον, «λαμβάνει μέτρα για τη δραστική περικοπή του κόστους και την προσαρμογή των εκδοτικών και διοικητικών δαπανών στις νέες συνθήκες της αγοράς». Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σ. Ψυχάρης θα συνεχίσει τις επαφές τόσο με επιχειρηματίες, όσο και με τις τράπεζες για την εξεύρεση λύσης, έχοντας λάβει την απόφαση να διασώσει τον εκδοτικό όμιλο.

Είναι ενδεικτικό πως ο ΔΟΛ, την ίδια μέρα του πρώτου κύματος των απολύσεων συμμετείχε στην αύξηση, κατά 15,1 εκατ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου του Mega, καταβάλλοντας το μερίδιο του, μαζί με τους άλλους δύο μετόχους, τον Πήγασο και τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Αυτή ήταν μια μικρή «ανάσα» στο περίπλοκο και υπό κατάρρευση τοπίο  των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.