Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

“Οι λίστες του Μαυρογυαλούρου”

     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δημοσιογράφων ΕΡΤ
Οι διαδοχικές λίστες επιτυχόντων – προσληφθέντων στην ΔΤ δεν κάνουν άλλο από το να επιβεβαιώνουν συνεχώς και με συνέπεια ότι οι θιασώτες του «μαύρου» είναι φύση και θέση ακατάλληλοι να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία πολλώ δε μάλλον τη δημιουργία μιας πραγματικά δημόσιας Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης.
Οι τελευταίες λίστες τόσο για τη Θεσσαλονίκη όσο και για την Αθήνα  είναι αποτέλεσμα μεθοδεύσεων με στόχους αφενός την δημιουργία εντυπώσεων  για δήθεν αποκατάσταση της «ομαλότητας» μετά τη δημοκρατική και συνταγματική εκτροπή της 11ης Ιουνίου και αφετέρου την διευκόλυνση της εργώδους προσπάθειας για αποδυνάμωση του αυτοδύναμου προγράμματος που παράγεται επί τρείς μήνες, αδιάλειπτα και με επαγγελματισμό, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στα κτήρια της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη και στις περιφερειακές ΕΡΑ.
Οι λίστες αυτές «διορθώνονται» συνεχώς με τηλεφωνήματα, παραπλανητικές υποσχέσεις, και εκβιασμό της ανάγκης για εργασία. Ενστάσεις κατά παραγγελία, προνομιακή διόρθωση αιτήσεων, διαρκής παράκαμψη της όποιας διαδικασίας ακόμη και στα πιο βασικά της κριτήρια, οδηγούν στα ίδια και πάλι φαινόμενα: οι λίστες εξακολουθούν να περιλαμβάνουν  δημοσιογράφους με παράλληλη απασχόληση και επιτυχόντες που δεν δικαιούνται τα 200 μόρια των εργαζομένων στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειώσουμε τη σπουδή των κυρίων Μάναλη και Καψή να δημοσιοποιήσουν τη λίστα επιτυχόντων – επιλαχόντων της Θεσσαλονίκης λίγες ώρες πριν από την άφιξη Σαμαρά στην πόλη. Είναι προφανείς οι παρελκυστικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες με τακτικές Μαυρογυαλούρου αφού ειδικά στη Θεσσαλονίκη το succERT story περιλαμβάνει και πολλά new entries. Αντίθετα, το succERT story της Αθήνας παραμένει με τεράστια «κενά» στη λίστα των προσλαμβανομένων, αφού από αυτήν απουσιάζουν ονόματα κεντρικών παρουσιαστών του τηλε-μορφώματος της ΔΤ (αλήθεια, υπό ποιο καθεστώς εργάζονται ήδη οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι-παρουσιαστές;). Επιβεβαιώνεται έτσι ακόμη μια φορά πως οι κορώνες περί αξιοκρατίας και οι εγγυήσεις για διαφάνεια που μονότονα επαναλαμβάνει ο Π. Καψής είναι γράμμα κενό. Τα πεπραγμένα και η καταγραφή τους τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα.
Όπως ακριβώς εκθέτει το ανυπόστατο τηλεοπτικά δημιούργημά του η ανικανότητα στοιχειώδους έστω τεχνικής λειτουργίας, γεγονός που καταδεικνύεται από τις παρατεταμένες διακοπές προγράμματος σε όλη την έκταση του ψηφιακού δικτύου, που πλέον έχει ολοκληρωτικά παραδοθεί στην DIGEA. Κάτι που επήλθε δίχως καμία νόμιμη διαδικασία διαγωνισμού, με άγνωστο το όποιο περιεχόμενο σχετικής συμφωνίας ή τιμήματος και οδηγεί στην εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο καρτέλ των ιδιωτών εργολάβων της ψηφιακής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.
Αξιος ο μισθός σας κ. Καψή, άξιο το έργο σας κ. Μάναλη. Οι δημοσιογράφοι και όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε να σας απαντούμε πως η ΕΡΤ είναι και θα παραμείνει ανοιχτή και δυνατή, κόντρα σε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.