Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ για την δολοφονία του Παύλου φύσσα

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ    & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ
ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Συνάδελφοι, συναδέλφισες
Το αίμα του αντιφασίστα τραγουδιστή κι εργάτη Παύλου Φύσσα να είναι το τελευταίο που θα θρηνήσουμε. Σ’ αυτό που μας έφεραν τα μνημόνια κι οι Νενέκοι που μας κυβερνούν (στην υπηρεσία των δανειστών και μεγάλου κεφαλαίου), η ανεργία, η φτώχεια, οι αυτοκτονίες, η κοινωνική καταστροφή, το ξεπούλημα κάθε δημόσιου και φυσικού πλούτου, οδηγώντας και στη νεκρανάσταση του ναζισμού και των σύγχρονων γερμανοτσολιάδων και ταγματασφαλιτών δηλ. των συμμοριών της Χρυσής Αυγής που δρουν με την κάλυψη ή ανοχή ή και σύμπραξη – κατά περίπτωση – των διωκτικών αρχών.

Μπροστά στα μάτια των αστυνομικών ΔΙΑΣ σφάχτηκε το παλικάρι ΕΝ ΨΥΧΡΩ  (Τετάρτη 18/9, λίγο μετά τα μεσάνυχτα) στην Αμφιάλη. Πριν 50 χρόνια ο Γρηγόρης Λαμπράκης έπεφτε μπροστά στην ένοχη (όπως αποδείχτηκε) αδράνεια τότε των διμοιριών της χωροφυλακής από τους Γκοτζαμάνηδες στη Θεσ/κη, ξεκινώντας ένα νέο κύκλο ανωμαλίας που κατέληξε μετά 4 χρόνια να γίνει το παρακράτος «κυβέρνηση», η «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΣ» της 21ης Απριλίου. Το σύγχρονο μακρύ χέρι των αφεντικών και του συστήματος, αυτή που πλασάρεται σαν «αντισυστημική» δύναμη είναι στην πραγματικότητα η ΧΡΥΣΗ …εφεδρεία του συστήματος της εκμετάλλευσης για την τρομοκράτηση και καθυπόταξη των εργαζόμενων, για τη διαίρεσή τους σε Έλληνες και ξένους (οι οποίοι δέχονται χρόνια τώρα τα ρόπαλα, καρφιά και σουγιάδες της ΧΑ, με θύματα και νεκρούς), «εθνικιστές» και «μιάσματα» κ.ο.κ. Η απροκάλυπτα νεοναζιστική συμμορία της Χ.Α. μέσα σε λίγες μέρες εξαπόλυσε μπαράζ δολοφονικών επιθέσεων και τραμπουκισμών: στις 12/13 τη νύχτα χτύπησαν με κανονική γκανγκστερική επιχείρηση αφισοκολλητές του ΚΚΕ όπου από σύμπτωση δεν θρηνήσαμε θύματα, μετά από  δυο μέρες  έσφαξαν στην Αμφιάλη εν ψυχρώ τον αντιφασίστα Παύλο.
Αν οι μπράβοι της ΧΑ και αυτοί που τους χρηματοδοτούν, προστατεύουν και κατευθύνουν, πιστεύουν ότι έτσι θα τρομάξουν τον κόσμο και θα σταματήσουν οι απεργίες κι οι αγώνες για τα τσαλαπατημένα δικαιώματα και τις λεηλατημένες ζωές εκατομμυρίων, είναι βαθιά  νυχτωμένοι! Οι αγώνες αυτοί και θα συνεχισθούν και θα κλιμακωθούν! Μια πρώτη απάντηση το μεγαλειώδες και μαχητικό απεργιακό συλλαλητήριο στις 18/9 στην Αθήνα που εξελίχτηκε και σε αντιφασιστική διαδήλωση κι απαίτησε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή σαν εγκληματική οργάνωση που είναι. Και βέβαια, το μεγάλο σε μέγεθος και παλλόμενο από αντιφασιστική αγανάκτηση κι αποφασιστικότητα συλλαλητήριο το ίδιο βράδυ  σε Αμφιάλη-Κερατσίνι και τις επόμενες μέρες στη Νίκαια . Το οποίο, οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν για μια φορά ακόμη στα δακρυγόνα και συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές – την ίδια στιγμή που προστάτευαν στο πλάι τους καμιά ντουζίνα «αγανακτισμένους» (Χρυσαυγίτες χωρίς στολή) που πετροβολούσαν κι έβριζαν τους διαδηλωτές προβοκάροντας για να επιτεθούν τα ΜΑΤ, όπως τους συνέλαβε ο φακός και κυκλοφόρησε στο internet! Η συνέχεια δόθηκε με τα μεγάλα ειρηνικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια που συνεχίστηκαν όλη την προηγούμενη βδομάδα στην περιοχή της Νίκαιας κερδίζοντας την ζωηρή υποστήριξη του συνόλου των κατοίκων της περιοχής.
    
   Η μνημονιακή κυβέρνηση και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ αναγκαστικά επιτίθενται φραστικά στη ΧΑ – αλλά συνεχίζουν τον ίδιο επικίνδυνο μοτίβο για τα «δύο άκρα» που αποσταθεροποιούν κι υπονομεύουν το “success story” που μας πλασάρουν σαν να μην ζούμε όλοι τις συνέπειες της καταστροφής που μας έχουν οδηγήσει και το τι μας ετοιμάζουν ακόμη. Το πραγματικό, εγκληματικό άκρο είναι η ίδια η μνημονιακή κυβέρνηση κι όσες προηγήθηκαν κι οι καταστροφικές πολιτικές σοκ και δέους που έχουν επιβάλει με στήριξη της τρόικας, τραπεζιτών και μεγάλου κεφαλαίου εγχώριου και πολυεθνικού. Η ΧΑ είναι μια δηλητηριώδης παραφυάδα αυτού του άκρου, «γενναίοι» με τους αδύνατους και κατατρεγμένους, δουλικοί κι εξυπηρετικότατοι στα αφεντικά και τους λογής «προστάτες», δολοφόνοι των αγωνιστών. Το άλλο «άκρο», μόνο άκρο δεν είναι, είναι οι εργαζόμενοι, ο φτωχός λαός, οι άνεργοι και νεόπτωχοι των μνημονίων που αγωνίζονται, αντιστέκονται ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ – ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ: Οργανωνόμαστε, τους απομονώνουμε, τους πετάμε έξω σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολεία, παντού!

ΞΑΝΑΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ: ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!
ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ!

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

                                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.