Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Υπογράφουν τις απολύσεις τους με το …Mega!

Ενάμισι χρόνο μετά το οριστικο λουκέτο στο Mega(οκτώβριος 2018) και σχεδόν τέσσερα χρόνια( Άνοιξη του 2016) από τότε που η ιδιοκτησία των κάποτε ισχυρών μετόχων Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας σταμάτησαν να πληρώνουν τους εργαζόμενους, οι 500 και πλέον καλούνται να υπογράψουν σήμερα και τη Δευτέρα τις απολύσεις τους! Με την Ειδική διαχείριση βεβαίως μετά την ολοκλήρωση της πώλησης (χωρίς ενστάσεις και πρβλήματα από κανέναν) της επιχείρησης έναντι 33,9 εκατ. ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και την Alter ego. Το Mega θα ξαναβγεί τις επόμενες ημέρες στον αέρα, όπως είχε βγει και ο ΔΟΛ με τα έντυπα του και οι εργαζόμενοι μπαίνουν στην …ουρά της Ειδικής διαχείρισης, όπως και οι του ΔΟΛ, για να πάρουν κάποια στιγμή στο μέλλον τα λιγοστά ψίχουλα. Όχι από το νέο επιχειρηματία ο οποίος μεταξύ άλλων απέκτησε και 34 εκατ. ευρώ ανείσπρακτες επιταγές(!) της Τηλέτυπος ως “δώρο” αλλά από τον Ειδικό διαχειριστή.
Για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ πέρασαν πέντε χρόνια κι ακόμη δεν έχουν δει ευρώ στα μάτια τους από τις αποζημιώσεις τους. Αντιθέτως χρειάστηκε να βάλουν λεφτά από την τσέπη τους για τα δεκάδες δικαστήρια για να αποδείξουν το αυτονόητο. Ότι τους χρωστάνε και τις αποζημιώσεις τους!
Έτσι το πολιτικό σύστημα της διαπλοκής, πολιτικής εξουσία με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ σε σύμπλεση με τους ολιγάρχες, βρήκαν τις λύσεις. Το μόνο θύμα οι εργαζόμενοι του Mega. Eργαζόμενοι που ποτέ δεν κατανόησαν πως η δύναμη είναι στα χέρια τους για να διεκδικήσουν τα δικά τους συμφέροντα και όχι τα συμφέροντα των μετόχων ή της κυβέρνησης με επιχείρημα “να μείνει ανοιχτό το κανάλι”.

Τελικά το κανάλι έκλεισε για λίγο για να είναι πάλι ανοιχτό με τον Β. Μαρινάκη που ήταν για ένα χρόνο μέτοχος της “Τηλέτυπος”, τον Ι.Σαββίδη που επίσης ήταν μέτοχος να βρεθεί με άλλο τηλεοπτικό σταθμό, το Open και τον όμιλο Βαρδινογιάννη να αποκτά και πάλι δεύτερο κανάλι, τον Alpha. Η ιστορία των ελληνικών ΜΜΕ επαναλαμβάνεται συνεχώς ως τραγωδία για τους εργαζόμενους τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.