Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ETITA: Κινητοποιήσεις στον Alpha, αν συνεχιστούν οι “κλήσεις εργαζομένων” στο “γραφείο προσωπικού”


                   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Μετά την τελευταία συνέλευση των τεχνικών του ALPHA, όπου απορρίφτηκε η πρόταση του σταθμού για την παραίτησή τους και την πρόσληψη στην εταιρία Green Pixel, η Διοίκηση επανήλθε καλώντας ατομικά τους ελάχιστους εκείνους τεχνικούς που αρχικά είχαν υπογράψει, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετακίνησής τους. Εκείνοι φυσικά αρνήθηκαν να παραιτηθούν από την εργασία τους.
 Διευκρινίζουμε προς τη Διοίκηση του ΑLPHA ότι η απόφαση που πάρθηκε στην Γενική Συνέλευση ισχύει για ΟΛΟΥΣ και σε καμιά περίπτωση δεν διαχωρίζονται οι συνάδελφοι, οι οποίοι βρέθηκαν προ ημερών ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ και εντελώς ξαφνικά στο γραφείο της Διεύθυνσης προσωπικού και υπέκυψαν αρχικώς στις παραινέσεις των διοικούντων.
 Λυπούμαστε ιδιαίτερα που ενώ οι ίδιοι εργαζόμενοι με το ψήφισμά τους κάλεσαν τη Διοίκηση, αν έχει να τους πει κάτι αυτό να γίνει θεσμικά και συλλογικά μέσω διαβούλευσης όπως ορίζει ο νόμος, εκείνη συνεχίζει την πρακτική της απομόνωσης, έστω κι αν πρόκειται για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Εφιστούμε επίσης την προσοχή προς όλους τους υπεύθυνους, για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε εργαζόμενο, λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο κανάλι και της ψυχολογικής πίεσης που έχει προέλθει αφενός από την «απίστευτη» πρόταση της Διοίκησης να παραιτηθούν από τις δουλειές τους και αφετέρου λόγω της πρακτικής των απομονώσεων που ακόμα και σήμερα συνεχίζεται.

 Τέλος, η Ένωσή μας υπενθυμίζει στη Διοίκηση του ALPHA ότι έχει πάρει ήδη εντολή, αν συνεχιστούν οι κλήσεις στο γραφείο προσωπικού, να ξεκινήσουν άμεσα κινητοποιήσεις. Και τώρα έγινε σαφές ότι αυτό ισχύει ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Είτε έχουν υπογράψει κάτι είτε όχι.
 Υ.Γ. Προς το Υπουργείο Εργασίας: Μια τριμερής συνάντηση που έχει ζητηθεί πότε προβλέπεται επιτέλους να γίνει; Ένα ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους του ALPHA έχει να επιδείξει κανείς;

 Για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  ΟΠρόεδρος     
Γιώργος Αλιφέρης                                                         Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                                     Ιάκωβος Σταυρινίδης


Αναδημοσίευση:http://www.typologies.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.