Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Νέο Mega στον αέρα, παλιά διαπλοκή στην πράξη

Της Ματίνας Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ της Κυριακής
Tο Mega επέστρεψε από σήμερα στην τηλεόραση. Το Mega που αρχικά ανήκε στους πέντε ισχυρότερους εκδότες της χώρας (Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Λαμπράκης, Τεγόπουλος, Αλαφούζος), οι οποίοι καθόριζαν τις πολιτικές εξελίξεις τη δεκαετία του ’90, με την άδεια της τότε συγκυβέρνησης ΝΔ-Συνασπισμού και της οικουμενικής λίγο αργότερα. Τo κανάλι των τριών ισχυρών ολιγαρχών των μίντια –και όχι μόνο– στην επόμενη φάση, τη δεκαετία του 2000 (Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας), κατάφερε να «καθαρίσει» το αμαρτωλό παρελθόν της διαπλοκής του με τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ και τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων.
Τρία χρόνια μετά το ναυάγιο της τηλε- οπτικής εταιρείας «Τηλέτυπος», σενάριο το οποίο αποφάσισαν, συμφώνη- σαν και εκτέλεσαν οι τρεις τότε μέτοχοί της (Βαρδινογιάννης, Σαββίδης, Μαρινάκης), το κανάλι παραδόθηκε καθαρό από χρέη και εργαζόμενους από τις τράπεζες στο αφεντικό του Πειραιά, στον ολιγάρχη, ο οποίος σφραγίζει περισσότερο από όλους τη διαπλοκή της νέας δεκαετίας.
Η διαφημιστική καμπάνια του νέου Mega που ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, αφήνει μια πικρή γεύση — και όχι μόνο για τους πρώην εργαζομένους του. Ο νέος ιδιοκτήτης αγόρασε το προϊόν της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας του πρώτου καναλιού της χώρας, έναντι μόλις 34 εκατ. ευρώ, καθώς και το πλούσιο ενημερωτικό αρχείο τριών δεκαετιών. Αρκεί η επισήμανση πως το 2014, οι ίδιες τράπεζες που του τα πούλησαν, εκτιμούσαν την «αξία» μόνο της ταινιοθήκης στα 117 εκατ. ευρώ, το 2015 στα 89 εκατ. ευρώ και το 2019 στα 20 εκατ. ευρώ!
Το Mega επανέρχεται στον αέρα, αφήνοντας ως μόνο θύμα στον περίφημο «πόλεμο ενάντια στη διαπλοκή» του ΣΥΡΙΖΑ τους ξεχασμένους εργαζομένους του. Ηρωικά πεσόντες, χωρίς να καταφέρουν ούτε στιγμή να υπερασπίσουν τα δικά τους εργασιακά συμφέροντα. Αντιθέτως κινητοποιούμενοι υπέρ του σήματος του Mega, είναι αυτοί που δεν πήραν ούτε ευρώ από τα δεδουλευμένα τους από το 2016, ούτε και τις αποζημιώσεις τους. Όσοι επανεντάχθηκαν στην αγορά εργασίας των μίντια, υπέκυψαν στις νέες εργασιακές συνθήκες γαλέρας που επέβαλλαν τα ίδια αφεντικά — άθλιοι μισθοί της τάξης των 800 ευρώ για 10ωρη και 12ωρη εργασία, καμία αναγνώριση προϋπηρεσίας για τα παρελθόντα έτη στο Mega.

Τόσο απλά.
Αναδημοσίευση:https://mediatvnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.