Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Aπλήρωτοι δημοσιογράφοι, απολύσεις στο ΕΘΝΟΣ...

...με την πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ να τα βάζει με την Εθνική ΑντίστασηΑνακοίνωση της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) για τα τεκταινόμενα στον χώρο του Τύπου:
"Η εργοδοτική αυθαιρεσία με απολύσεις και απλήρωτους εργαζόμενους συνεχίζεται στα ΜΜΕ, η υπόθεση του ΕΔΟΕΑΠ παραπέμπεται στην Ολομέλεια..
του ΣτΕ με ότι αυτό σημαίνει αλλά η πλειοψηφία του ΔΣ ασχολείται με αποδόμηση της θεσμικής παρουσίας της Εθνικής Αντίστασης στην ΕΣΗΕΑ.
Σε επιστολή του προς την ‘Eνωση το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης, επισημαίνει:
«Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχα την ευκαιρία να επισημάνω ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οφείλει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να παραμείνει ενεργός ο θεσμός του Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.
Οι δυνατότητες υπάρχουν τόσο στο πλαίσιο του καταστατικού, όσο και με άλλες πρωτοβουλίες . Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτό να γίνει συζήτηση για όλα αυτά με άλλους συναδέλφους από το ΔΣ , όπως αποφασίσθηκε, για λόγους που δεν με αφορούν.
Επαναλαμβάνω ότι δεν αποτελεί συνέχεια η πρόταση της σύμπραξης στο ΔΣ, για δημιουργία μιας βιτρίνας με κειμήλια σε μια γωνιά ενός ορόφου της ΕΣΗΕΑ ή στη βιβλιοθήκη, η οποία δήθεν λειτουργεί αλλά στην ουσία υπάρχουν απλώς βιβλία σε ράφια και χρησιμοποιείται για δημόσιες σχέσεις χορηγών και διαχειριστών ενώ ο χώρος στην ουσία έχει εκχωρηθεί σε τρίτους με όρους και σύμβαση ιδιωτικής παραχώρησης.
¨Ήδη η πλειοψηφία στο ΔΣ απέδειξε τα τελευταία χρόνια πως αντιλαμβάνεται διαχρονικές αξίες και την ιστορία της Ενημέρωσης.

Στήνει φιέστες με γκρίζα διαχείριση χορηγιών για να γίνουν αυτές οι εκδηλώσεις, εμπλέκοντας το Μορφωτικό Ίδρυμα που δήθεν ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών θέλοντας ταυτόχρονα να σπαταλήσει και τα αποθεματικά από τα κληροδοτήματα με την προκλητική και παρεξηγήσιμη ανοχή της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών σε σκοπούς που δεν προβλέπονται στη βούληση του διαθέτη που τα έχει κληροδοτήσει ( υποτροφίες, δημοσιογραφικά βραβεία κλπ).
Μετά την απαξίωση άλλων σημαντικών πρωτοβουλιών η ΕΣΗΕΑ, με πρόταση της Προέδρου της, βάζει τώρα λουκέτο και στη θεσμική παρουσία υψηλού συμβολισμού που αφορά τους Αγώνες για Δημοκρατία, Εθνική Αντίσταση και Ελεύθερη Ενημέρωση.
Επειδή στη διατύπωση πρακτικών των συνεδριάσεων, εφόσον υφίστανται, και αποφάσεων του ΔΣ δεν καταγράφονται οι θέσεις μας εκφράζουμε και δημοσίως την διαφωνία μας..»
Μην έχετε όμως παράπονο η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση και δηλώνει θεατής των απολύσεων!..
04/02/2020
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.