Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Στήριξη για το ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: Υπόθεση όλων μας” μετά τον ξυλοδαρμό του Θ.Γιακόμπι

Επιστολή εκ μέρους της Ενωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ για την ηθική και οικονομική υποστήριξη του φωτογράφου και δημοσιογράφου Θωμά Γιακόμπι
Στις 19 Ιανουαρίου ο συνάδελφος- φωτογράφος και δημοσιογράφος- Θωμάς Γιακόμπι, (Thomas Iacobi) ξυλοκοπήθηκε άγρια και στη συνέχεια ληστεύτηκε, από ομάδα φασιστοειδών, κατά τη διάρκεια αντιμεταναστευτικού συλλαλητηρίου που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή και άλλα ακροδεξιά και φιλοναζιστικά μορφώματα.
Υπενθυμίζεται πως ο Θωμάς Γιακόμπι και η συνεργάτης του Ανζελίκ Κουρούνη, είναι οι δημιουργοί του σημαντικού ντοκιμαντέρ “Χρυσή Αυγή: μια προσωπική υπόθεση” (2016) , το οποίο έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή φεστιβάλ και έχει προβληθεί και στο ετήσιο αφιέρωμα της Ένωσης Ελληνικού Ντοκιμαντέρ “Με Τα Μάτια Ανοιχτά”.
Ο ξυλοδαρμός έγινε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του δεύτερου ντοκιμαντέρ της Ανζελίκ και του Θωμά, που και πάλι έχει σαν θέμα τη Χρυσή Αυγή.
Οι Ελληνες ντοκιμαντερίστες αυτονόητα καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση στο Θωμά Γιακόμπι, αισθανόμενοι πως στη θέση του θα μπορούσε να είναι ο κάθε ένας από εμάς.
Ως Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ χαιρόμαστε και επικροτούμε κάθε δημιουργική προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη, ανάλυση και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, που στοχοποιεί κοινωνικές μειονότητες, δημοσιογράφους, κινηματογραφιστές και φωτογράφους καθώς και οποιαδήποτε άλλη οντότητα που ορθώνει τη φωνή της, υποστηρίζοντας αυτούς που ανθρωπιστικά έχουν ανάγκη.
Εκτός από τις σωματικές κακώσεις που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ο Θωμάς έχασε και τον εξοπλισμό του . Καταστράφηκαν μικρόφωνα, εγγραφείς και κάμερα.
Εμείς, ως Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, όχι μόνο να καταγγείλουμε την επίθεση αλλά και να ξεκινήσουμε άμεσα μια καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης προκειμένου να συγκεντρώσουμε χρήματα, ώστε να μπορέσουν ο Θωμάς και η Ανζελίκ να μπορέσουν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την ταινία τους. (Πρόκειται για το δεύτερο ντοκιμαντέρ για τη Χρυση Αυγή με τίτλο «Χρυσή Αυγή υπόθεση όλων μας»)
Οσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμβάλλον στην προσπάθεια αυτή καταθέτοντας ένα χρηματικό ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του Θωμά Γιακόμπι.
** Ο λογαριασμός είναι:
Thomas Martin Iacobi
Alpha Bank
IBAN : GR08 0140 3330 3330 0210 1068 007
BIC : CRBAGRAAXXX

Το ΔΣ της ΕΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.