Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

H εργοδοσία του ΕΘΝΟΥΣ να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας

...και να απορροφήσει τους εργαζόμενους στα άλλα μέσα του Ομίλου - Συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ
Με μία ανακοίνωση της εταιρείας DIMERA συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη ανεστάλη σήμερα η κυκλοφορία της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ».
Άλλη μία ιστορική εφημερίδα έκλεισε!
Και οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι έχασαν για μία ακόμα φορά τη..
δουλειά τους, αφού είναι οι ίδιοι, που πριν από δύο χρόνια, περίπου, έχασαν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, δεδουλευμένα, αποζημιώσεις και κόπους μιας ζωής, με το κλείσιμο της εταιρείας ΠΗΓΑΣΟΣ, στην οποία ανήκε ο ιστορικός τίτλος της εφημερίδας «Έθνος».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την απογοήτευση και την πικρία όλων των συναδέλφων γι΄ αυτή την εξέλιξη και ζητεί από την εργοδοσία να σεβαστεί και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων, μεταφέροντάς τους στα άλλα μέσα του Ομίλου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει, επίσης, τον προβληματισμό του για τις συνθήκες, όπως διαμορφώνονται μετά το κλείσιμο άλλης μιας εφημερίδας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση της αγοράς εργασίας στο χώρο και αποτελεί άλλο ένα μεγάλο πλήγμα στον πλουραλισμό και την ελευθερία του Τύπου. Η στήριξη της ελευθεροτυπίας, ως βασικού πυλώνα της Δημοκρατίας, ήταν ο λόγος που τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΣΗΕΑ πρωτοστάτησε στη θέσπιση και εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης του έντυπου Τύπου, κατά τα πρότυπα των όσων ισχύουν στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.
Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους σε συνέλευση αύριο, Τρίτη, 30 Ιουλίου και ώρα 10.30’ π.μ. στα γραφεία, επί της οδού Ακαδημίας 20 (Αίθουσα 3ου ορόφου), προκειμένου από κοινού να δράσουν ό,τι είναι δυνατό για να διαφυλαχθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ν΄ αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.