Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Διάλυση υπ. Ψηφιακής Πολιτικής, υπό του Μαξίμου ΕΡΤ-ΑΠΕ και επικοινωνία

Το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής καταργείται πλήρως με το νέο Π.Δ, πράξη πρώτη της ένας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι υπηρεσίες του μεταφέρονται αφενός στο Μαξίμου, στο γραφείο του πρωθυπουργού, κάποιες στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι γενικές γραμματείες ενημέρωσης και επικοινωνίας στο υπουργείο Εξωτερικών! Πρακτικά τα media, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ θα έχουν προϊστάμενο τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου! Διάλυση υπάρχει και στο εσωτερικό των γενικών γραμματείων του έως τώρα γνωστού υπ. Ψηφιακής Πολιτικής.
Σύμφωνα με το Π.Δ υπ΄αριθμόν 81 που δημοσιεύτηκε χθές στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης υπό τον τίτλο “Σύσταση, συγχώνευση, μετονομασία και κατάργηση Υπουργείων και καθορισμός των αρμοδιοτήτων τους – Μεταφορά υπηρεσιών και αρμοδι- οτήτων μεταξύ Υπουργείων”, καταργείται το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και από αυτό οι: Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, οι υπηρεσίες της παραγράφου 7 του άρθρου 2 του π.δ. 82/2017, ήτοι η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, το Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους, το Γραφείο Τύπου του Υπουργού και η Δημοσιονομική Υπηρεσία Εποπτείας και Ελέγχου, περνάνε στο νέο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με υπουργό τον Κυριάκο Πιερρακάκη.
Στον ίδιο μεταφέρονται ακόμη η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε., τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών εταιρειών του ομίλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ο Ελληνικός Οργανισμός Διαστήματος Α.Ε και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επι- κοινωνίας Α.Ε. (ΕΚΟΜΕ Α.Ε.).
Υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, προσωπικού και εποπτευόμενων φορέων, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η Ειδική Γραμματεία Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων, η Ειδική Γραμματεία του Εθνικού Τυπογραφείου του πρώην Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
 Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται από το πρώην Ψηφιακής Πολιτικής το  σύνολο αρμοδιοτήτων από: τη Διεύθυνση Διεθνούς Επικοινωνίας, Διεύθυνση Διπλωματίας Μέσων Ενημέρωσης, τα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, το επιτόπιο προσωπικό που υπηρετεί στα Γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας Εξωτερικού και οι θέσεις και το προσωπικό αποκλειστικά του κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας ανεξαρτήτως της υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στην οποία υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.