Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Εργαζόμενοι του MEGA διαδηλώνουν έξω από τα γραφεία της MOTOR OIL (συμφερόντων Βαρδινογιάννη), απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Παν.Σκουτέρης-Στ.Πρωτολάτης έξω απο τη MOTOR OIL
Στη συγκέντρωση των εργαζομένων του MEGA παρευρέθησαν και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ- Παν. Σκουτέρης και ΠΟΕΠΤΥΜ –Ηλίας Αργυρόπουλος και ως μέλη της ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ των εργαζομένων στο ΔΟΛ καθώς και στελέχη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ –Στ. Πρωτολάτης και άλλοι συνάδελφοι, που εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους και αλληλεγγύη των απλήρωτων εργαζομένων στον Όμιλο επιχειρήσεων του ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΑΕ.
Μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυναν στους παρευρισκόμενους ανέφεραν και
ενημέρωσαν για τις τελευταίες προσφυγές –Ασφαλιστικά Μέτρα των απλήρωτων εργαζομένων στο ΔΟΛ (τεσσάρων και πλέον μηνών) στηλιτεύοντας τις απεγνωσμένες προσπάθειες των «συνδικαλιστικών» φερέφωνων της διοίκησης να τις αποτρέψει.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και το στέλεχος του ΔΙΚΤΥΟΥ – Σταμάτης Πρωτολάτης ότι…. «τα μερίσματα που έλαβαν τα τελευταία χρόνια οι μέτοχοι του MEGA είναι σχεδόν ισόποσα του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και ένα μέρος της εγγυοδοσίας του δανεισμού του MEGA προέρχεται από τον ΔΟΛ-… συγκοινωνούντα δοχεία. Κοινός ο αγώνας όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ…».
Οι εργαζόμενοι στο MEGA απομονώνουν τα «εργοδοτικά συνδικαλιστικά» φερέφωνα.
Απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων στο MEGA, ήταν να μην συμπεριληφθεί στην επιτροπή διαπραγμάτευσης των εργαζομένων  ο καταγγελθείσας και από το σωματείο της ΕΤΙΤΑ (ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ) αλλά και από άλλους συνδικαλιστικούς φορείς του Κλάδου, ο εργαζόμενος στο MEGA ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΡΩΝΗΣ, που τυγχάνει Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβούλιου της ΕΠΗΕΑ, με τη συνδικαλιστική παράταξη του ΜΑΡΚΟΥ ΓΚΑΝΑ, καθώς ελέγχεται μεταξύ άλλων, για την κατάθεση του ως μάρτυρας υπέρ της εργοδοσίας, κατά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων  των εργαζομένων του Σταθμού.
Οι εργαζόμενοι της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα από το Μάιο έως και τον Νοέμβριο 2016, και διεκδικούν από τους μετόχους να εισφέρουν στην εταιρεία τα απαιτούμενα κεφάλαια για να πληρωθούν αλλά και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.