ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» Νέα 24ωρη απεργία σήμερα.

makedonia-aplhrwtoiΗ χωρίς κανέναν όριο ξεδιάντροπη στάση της εργοδοσίας της «Μακεδονίας» συνεχίζεται, με τα οφειλόμενα των τρεχόντων δεδουλευμένων να υπερβαίνουν πλέον τους 10 μήνες. Η (ακόμη μια φορά) υπόσχεση της εκπροσώπου του μεγαλομετόχου Ι. Ρήγα, Β. Σουλοπούλου, για καταβολή 2,5 μισθών μέχρι τις γιορτές, δεν έχει  πείσει κανέναν. Πολύ περισσότερο  που οι εβδομαδιαίες καταβολές προς τους εργαζόμενους δεν υπερβαίνουν το 10% του μισθού.
Οι διοικήσεις των Ενώσεων αναμένουν τη συνάντηση με τον αδελφό του Ρήγα, αν και κανέναν επίσης δεν πιστεύει ότι από αυτήν θα βγεί κάτι. Έτσι αποφάσισαν να αντιδράσουν με τη σημερινή 24ωρη απεργία και οι όποιες νέες κινητοποιήσεις θα αποφασιστούν αμέσως μετά. Ιδιαίτερα που πλησιάζει η ημέρα της 1ης Δεκεμβρίου για την οποία 2 συνάδελφοι  δημοσιογράφοι έχουν λάβει προειδοποιητικές απολύσεις. Και απλήρωτοι – και απολυμένοι!
Η επιχείρηση έχει πάρει κρατική χρηματοδότηση 10 εκατομμυρίων, δάνειο από  την Πειραιώς 1,5 εκατ., ενώ εντάχθηκε στο άρθρο 99. Μάλιστα, στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων φάνηκε ξεκάθαρα ότι η εργοδοσία πληρώνει τους πάντες εκτός τους εργαζόμενους, προς τους οποίους οι 10μηνες οφειλές φθάνουν τις 650.000 ευρώ -όσο δηλαδή το τρέχον έλλειμμα. Πήρε το 99 επειδή δεσμεύτηκε στην πλήρη τήρηση των υποχρεώσεων προς ΟΛΟΥΣ! Οι εργαζόμενοι είναι έξαλλοι και  ήδη έχουν δρομολογηθεί  αντιδράσεις, τόσο σε επίπεδο κινητοποιήσεων όσο και  παρέμβασης στον εισαγγελέα.
 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ 3  ΕΝΩΣΕΩΝ:
Απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία»
Με νέα κινητοποίηση αντιδρούν οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» στην παρατεινόμενη καθυστέρηση της εργοδοσίας να καταβάλει αμοιβές και δεδουλευμένα, με αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές δέκα και πλέον μηνών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό της ΜΕΕ ΑΕ θα απεργήσουν από τις 06.00 της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου έως τις 06.00 της Πέμπτης 17 Νοεμβρίου  2016. Το διοικητικό προσωπικό των ίδιων Μέσων θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 14.00 έως τις 18.00 την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016. Η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΠΗΕΘ και η ΕΤΗΠΤΘ καλούν την εργοδοσία:
  • Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
  • Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.