Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Μπροστά στα αδιέξοδα που δημιουργεί η Digea οι περιφερειακοί σταθμοί

Ενδιαφέρον το ρεπορτάζ της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή” (το αναδημοσιεύουμε παρακάτω) για το αδιέξοδο των περιφερειακών καναλιών από τα οποία η Digea ζητά αύξηση ενοικίου. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι η Ένωση ενημερωτικών σταθμών, η ΕΕΤΕΠ που έστειλε την εξώδικη διαμαρτυρία, είναι η ένωση που δημιουργήθηκε-αποσχίστηκε- από τη μεγαλύτερη ένωση περιφερειακών καναλιών, την ΕΤΕΠ όταν το ζήτημα της ψηφιακής τηλεόρασης και του διαγωνισμού συχνοτήτων απασχολούσαν έντονα τα κανάλια. Είναι επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρον ότι αυτή η νέα τότε, Ένωση, είχε δημόσια ταχθεί υπέρ της Digea, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση στηλίτευε την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Η φωτο δίπλα είναι μια από τις χαρακτηριστικές ανακοινώσεις της Ένωσης. Σήμερα, δυο χρόνια μετά, η ίδια η Ένωση είναι πύρ και μανία με τη Digea που ζητά αυξημένα ενοίκια, όπως γράφει τα συμφωνητικά τα οποία τότε υπέγραφαν χωρίς αντίδραση.
Ας διαβάσουμε τι λέει σήμερα η Ενωση ενημερωτικών τηλεοπτικών σταθμών:
<< Τα αδιέξοδα του «συστήματος» Digea που επέβαλαν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών, από κοινού με την κυβέρνηση Σαμαρά προ ετών, έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια, αναδεικνύοντας τις δυσλειτουργίες, αλλά και τη δυσπιστία για τη δίκαιη κατανομή των βαρών της μεταφοράς του τηλεοπτικού σήματος.
Από την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας – ΕΕΤΕΠ εστάλη, την περασμένη Τρίτη, εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση προς την Digea και την ΕΕΤΤ, με κοινοποίηση και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, με την οποία καλούν να μην αυξήσουν την αμοιβή για τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος, έως ότου ελεγχθούν όλα τα νόμιμα οικονομικά στοιχεία, βάσει των οποίων υπολογίζεται η αμοιβή τους.

Συγκεκριμένα, η Digea καλείται να απέχει από κάθε ενέργεια επιβολής αυξήσεων και λήψης αναγκαστικών μέτρων σε βάρος των περιφερειακών σταθμών, έως ότου (α) ελεγχθούν από κοινού με την ΕΕΤΤ τα στοιχεία χρεώσεων του 2015 και 2016 για τον υπολογισμό του Κόστους Ανάπτυξης και Λειτουργίας Περιφερειακού Δικτύου (ΚΑΛΠΔ) και (β) ξεκαθαρίσει θεσμικά το τοπίο της περιφερειακής τηλεόρασης.
Η Ένωση καναλιών της περιφέρειας μάλιστα, εκτός από τα θέματα τιμολόγησης, θέτει επίσης ζητήματα ποιότητας υπηρεσιών, ιδίως σε σύγκριση με τους πανελλαδικούς σταθμούς, που αφορούν την εμβέλεια του σήματος των περιφερειακών, την ποιότητα της εικόνας, το εύρος συχνοτήτων κ.λπ. Από την ΕΕΤΤ η Ένωση καναλιών της περιφέρειας ζητεί να παρέμβει ως εποπτεύουσα αρχή και να ελέγξει απολογιστικά τα οικονομικά στοιχεία για το 2015.
Σε αντίθετη περίπτωση, η ΕΕΤΕΠ και τα μέλη της θα προσφύγουν στα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.