Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Ο «ΑΚΤΩΡΑΣ» αγοράζει το κτίριο του «ΠΗΓΑΣΟΥ»

Ένεση ρευστότητας από την οικογένεια Μπόμπολα στις εκδοτικές επιχειρήσεις της… 
Για σημαντική ένεση ρευστότητας στον «ΠΗΓΑΣΟ» κάνει λόγο ο Γιάννης Κουρτάκης από τη στήλη του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»… Αναφέροντας ότι η οικογένεια Μπόμπολα έχει αποφασίσει να μην εγκαταλείψει τις εκδοτικές επιχειρήσεις… Και προς το σκοπό αυτό αποφασίστηκε ο «ΑΚΤΩΡΑΣ» να εξαγοράσει το κτίριο που στεγάζονται οι εκδοτικές εταιρίες του «ΠΗΓΑΣΟΥ» στη Μεταμόρφωση.  Διαβάστε τι έγραψε ο δημοσιογράφος στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»:
Μια σημαντική ένεση ρευστότητας αναμένεται να δώσει στην εκδοτική εταιρεία «Πήγασος» η κίνηση που έχει αποφασιστεί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, από την οικογένεια Μπόμπολα. Οπως είχαμε αποκαλύψει πριν από δύο εβδομάδες, στις συναντήσεις που είχε με τους εκπροσώπους των τραπεζών ο Φώτης Μπόμπολας, στην προσπάθεια να βρεθεί λύση για το διαφαινόμενο οικονομικό αδιέξοδο της εκδοτικής εταιρείας των Μπομπολαίων, ετέθη επί τάπητος και η άμεση εμπλοκή στο θέμα και της κατασκευαστικής εταιρείας Ακτωρ, που ανήκει στην ίδια οικογένεια.
Στο πλαίσιο αυτό, οι τράπεζες, εκτός από τον Φώτη Μπόμπολα, κάλεσαν στα γραφεία τους και τον αδερφό του, ΛΕΩΝΙΔΑ, αναζητώντας κοινά αποδεκτή λύση. Αν και αρχικώς φάνηκε να υπάρχει απροθυμία συνεργασίας, σε δεύτερη φάση και μετά από διάφορες παρασκηνιακές συζητήσεις φαίνεται ότι έχει αρχίσει να βρίσκεται κοινός τόπος, αφού οι τράπεζες έδειξαν αποφασισμένες να τραβήξουν την πρίζα σε ένα από τα μεγαλύτερα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καλά ενημερωμένες
πηγές των «Παραπολιτικών», ο Λεωνίδας Μπόμπολας φέρεται να έχει «επιστρέψει» με μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση, που δίνει σημαντική ανάσα στα οικονομικά της εκδοτικής επιχείρησης που διαχειρίζεται ο Αδερφός του, Φώτης Μπόμπολας. Τι προβλέπει η πρόταση; Την εξαγορά από την
Ακτωρ των κτιριακών εγκαταστάσεων όπου στεγάζεται ο όμιλος στο Χαλάνδρι. Μάλιστα, όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν λεπτομέρειες, το ύψος της αποτίμησης του κτιρίου ανέρχεται στα 15-18 εκατ. ευρώ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί το deal θα εισρεύσει στα ταμεία του «Πήγασου» το συγκεκριμένο ποσό, που κρίνεται άκρως ικανοποιητικό για να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος.
Επί της ουσίας, μετά και την πίεση που άσκησαν οι τράπεζες προς την οικογένεια Μπόμπολα, ο παραδοσιακός ΕΚΔΟΤΗΣ Γιώργος Μπόμπολας αποφάσισε να δώσει «σωσίβιο» σωτηρίας στον γιο του.
Για την ιστορία και μόνο, αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το υψηλόβαθμο στέλεχος της Alpha Βank, Γιώργο Αρώνη, ο Φώτης Μπόμπολας, είχε ρίξει στο τραπέζι την πρόταση για ανάληψη του management από τις δανείστριες τράπεζες. Εκεί το έμπειρο τραπεζικό στέλεχος είχε αντιπροτείνει την άμεση εμπλοκή στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε ο «Πήγασος» είτε της εταιρείας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό είτε άλλης που ανήκει στη σφαίρα επιρροής της οικογένειας Μπόμπολα.

Επειδή λοιπόν οποιαδήποτε ρύθμιση θα προκαλούσε σάλο, μετά και από σχετικές συνεννοήσεις με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, ο Φώτης Μπόμπολας, έχοντας το «πράσινο φως» τόσο του αδερφού του όσο και του πατέρα του, φαίνεται ότι έχει ενημερώσει τις τράπεζες για την εμπλοκή της Ακτωρ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες και αφού ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά η κατασκευαστική του Ομίλου Μπόμπολα θα αγοράσει το κτίριο της εκδοτικής επιχείρησης, δίνοντας τεράστια ρευστότητα στο μαγαζί του Χαλανδρίου.
Από κει και πέρα, ο ΕΚΔΟΤΗΣ του «Εθνους» δείχνει αποφασισμένος να προχωρήσει σε γενναίο πρόγραμμα εξυγίανσης του «Πήγασου», το οποίο θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, την εκτυπωτική μονάδα Ιρις, στην οποία μετέχει από κοινού με τον Σταύρο Ψυχάρη, όπως και το πρακτορείο διανομής «Ευρώπη». Το βασικότερο πρόβλημα για την οικογένεια Μπόμπολα συνδέεται με τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο, όπου, παρά τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, δεν κατέστη δυνατόν να παραμείνει ένας από τους βασικούς παίκτες. Απεναντίας, εκτός του ότι ετέθη εκτός διαγωνισμού το Mega, ο Φώτης Μπόμπολας έχει να διαχειριστεί και την οργή τόσο της οικογένειας Βαρδινογιάννη όσο και του Σταύρου Ψυχάρη, οι οποίοι του αποδίδουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το επιχειρηματικό ναυάγιο του πάλαι ποτέ μεγάλου καναλιού. Η κυβέρνηση πάντως, εφόσον βρεθεί λύση στον «Πήγασο», δείχνει να καλοβλέπει την επιστροφή του Φώτη Μπόμπολα στο τηλεοπτικό παιχνίδι μέσα από μια συμμαχία που θα συγκροτηθεί είτε πριν είτε μετά τον διαγωνισμό του Αυγούστου.
Αναδημοσίευση:enimerosi24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.