Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Προς αθέτηση MEGA; Δεν καταβάλλεται αύριο το δεύτερο μισό του μισθού

ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ - ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΨΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ (ΚΑΠΟΙΟΥΣ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ - ΜΗ ΡΙΞΕΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ... 
Ανάστατοι είναι πάλι οι εργαζόμενοι του MEGA μετά τη φήμη (αν όχι βεβαιότητα) ότι το κανάλι δεν θα ανταποκριθεί στα υπεσχημένα και δεν θα καταβάλει αύριο το υπόλοιπου του μισθού Μαρτίου όπως είχε δεσμευτεί, με γραπτή ανακοίνωση μάλιστα της Διεύθυνσης Προσωπικού (δείτε εδώ). Σύμφωνα με πληροφορίες την  αθέτηση της υπόσχεσης αποκάλυψε (ή στην καλύτερη περίπτωση άφησε να εννοηθεί) ο ίδιος ο Μανώλης Καψής, όχι
πάντως ανοικτά σε συγκέντρωση συντακτών αλλά σε άτυπη συνάντηση με ορισμένους εξ αυτών. Έτσι, διατηρούμε επιφυλάξεις για την ακρίβεια των όσων μεταφέρθηκαν ή διέρρευσαν. Όπως έγινε γνωστό ο διευθυντής ειδήσεων του καναλιού είπε (ή υπονόησε) στη συνάντηση ότι είναι άγνωστο πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και ότι γίνεται προσπάθεια να καταβληθεί το δώρο Πάσχα, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο το πότε.
Μη ρίξετε το μαζί στον γκρεμό
Ο Μ.Κ. ζήτησε και πάλι από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη μέχρι τέλος του μήνα καθώς τότε εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΑΜΚ για να μην ρίξουν - όπως είπε - οι ίδιοι το μαγαζί στο γκρεμό. Όταν κάποιοι αντέτειναν ότι το κανάλι το έφτασαν σε αυτό το σημείο οι μέτοχοι, ο Καψής είπε – το απίστευτο! – ότι οι τράπεζες θέλουν να διευκολύνουν τον σταθμό αλλά τις πιέζει η κυβέρνηση για να μην το κάνουν!
 

Θα σταλεί επιστολή; 
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να σταλεί επιστολή των εργαζομένων στους μετόχους με την οποία θα τους ζητούν να γνωστοποιήσουν πλήρως τις προθέσεις τους ως προς την ΑΜΚ και να καταβάλουν τις απαιτούμενες προκαταβολές χρημάτων στις τράπεζες για να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί τού καναλιού ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Άρχισε το... μασάζ
Πιθανότατα αύριο στις 2,30 το μεσημέρι θα γίνει συνέλευση του προσωπικού, εάν τελικά δεν καταβληθεί το δεύτερο 50% του μισθού και ήδη γίνεται λόγος για κινητοποιήσεις. Κάποιοι από τους αρχισυντάκτες άρχισαν τον ψυχολογικό μασάζ για να αποφευχθούν απεργίες ή στάσεις εργασίας που θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κακή εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο Μεγάλο Κανάλι. Θυμίζουμε ότι στην επίσημη ανακοίνωση, όταν είχε καταβληθεί το πρώτο μισό του μισθού, αναφερόταν ότι «η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 12 Απριλίου», δηλαδή άφηνε ανοικτό (με το «μέχρι») το ενδεχόμενο να γίνει η εξόφληση και νωρίτερα. Αλλά πέρασε και το σημερινό πρωινό χωρίς να γίνει η αναμενόμενη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.