Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Απεργιακές 24ωρες κινητοποιήσεις στα ΜΜΕ - Οι μαριονέτες στο θέατρο σκιών και ο αγώνας της τσικλόφουσκας.

Με αντίληψη έκτακτης ανάγκης και αποσπασματικές κινήσεις πανικού της τελευταίας στιγμής.
Στο ίδιο έργο θεατές, όπου όλοι και όλα βολεύονται στο παραμύθι της εξαπάτησης, αφού δεν διαφαίνεται πουθενά καμία διάθεση προοπτικής ,στο πλαίσιο ενός πραγματικά ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας των εργαζόμενων στα Μ.Μ.Ε.
Μπροστά στη δυσοσμία  αποσύνθεσης της συνδικαλιστικής διαμεσολάβησης, των «εργολάβων» της σωτηρίας του Κλάδου, στα μάτια πολλών συναδέλφων φαντάζει ως :
Ύστατη αγγαρεία των αβανταδόρων του καθεστωτικού συνδικαλισμού που παίζουν τα ρέστα τους για την διασφάλιση της παρασιτικής αυτοσυντήρησης τους.
Το μόνο που «παζαρεύουν» αυτή τη στιγμή όπως διαφαίνεται, είναι ο χρόνος της υλοποίησης… «συμπεφωνημένων», στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.        
Η ιστορία θα επαναληφθεί ;
Τα χρονικά πάντως περιθώρια συμπυκνώνονται: Το διακύβευμα αλλά και η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα, έγκειται στο πώς θα συμπεριφερθεί  το συγκεκριμένο «μόρφωμα»
στο Κλάδο, αμέσως μετά την ψήφιση της αντι-ασφαλιστικής μεταρρύθμισης έναντι των όψιμων διακηρύξεων του προς «υπηκόους... περί ανυποχώρητου αγώνα διαρκείας».
Συνάδελφοι/σες
Στο επόμενο διάστημα πολλά θα κριθούν από την αποφασιστική δύναμη των συλλογικών επιλογών μας, αλλά και την ικανότητα μας να τις επιβάλουμε.
Και μόνο για αυτήν την συνθήκη αξίζει να συγκρουστούμε ενάντια σε όλο αυτό το συφερτό που υποτιμάει την μνήμη μας λεηλατώντας τις ζωές μας.   
Δεν επιθυμούμε πια άλλη «σωτηρία» από τον κ. Μ. Γκανά  και τους ομοτράπεζους του στον ΕΔΟΕΑΠ.
Τα αποτελέσματα, αλλά  κυριότερα το τίμημα από τις συνέπειες της επικυριαρχίας τους, δεν μπορούν να κρύβονται ούτε να εξωραϊζονται  με...«καθρεφτάκια για «ιθαγενείς».
Ο δικός μας ανυποχώρητος αγώνας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ
Αθήνα 19 Απριλίου 2016
48ωρες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ
Με τη συμμετοχή των Προέδρων και των μελών όλων των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων της Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) για το Ασφαλιστικό.
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη για άμεσες αγωνιστικές κινητοποιήσεις στην υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων του Κλάδου και τη διάσωση του πόρου που ενισχύει την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων μας.
Υλοποιώντας την κοινή βούληση όλων των εκπροσώπων, οι Ομοσπονδίες αποφάσισαν την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων διαρκείας ως εξής:
· Την προκήρυξη 48ωρης απεργίας στα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) και διαδικτυακά ΜΜΕ, καθώς και στη  ΓΓΕΕ, ΓΓΜΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης 21/4/2016 μέχρι τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 23/4.

· Σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής 22/4 έως τις 06.00 το πρωί της Κυριακής 24/4.

Η ΠΟΕΠΤΥΜ καλεί τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων του κλάδου να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επιτυχία των απεργιών και την περιφρούρησή τους.

Την Τρίτη θα συνεδριάσει η Διασωματειακή Επιτροπή για τον συντονισμό της απεργιακής κινητοποίησης και την κλιμάκωση του απεργιακού αγώνα τις επόμενες ημέρες.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΠΤΥΜ

Υ.Γ. Για την απόφαση της συμμετοχής στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ, το Προεδρείο δεν τήρησε ούτε την τυπική επικύρωση της απεργίας μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.