Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Οι συνοδοιπόροι του Μ.Γκανά στον ΕΔΟΕΑΠ ζητάνε εσπευσμένα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα.

Δεν πέτυχαν(;) να ιδιοποιηθούν τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ
Με καθυστέρηση μηνών κατάλαβαν στη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ότι το νέο Ασφαλιστικό σημαίνει το βέβαιο κλείσιμο του Οργανισμού. Μετά την τελευταία συνάντηση των συνδικαλιστών της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, κατά την οποία εκτός από την ανακοίνωση για το τέλος του αγγελιοσήμου δήλωσε πως «δεν νομίζει» ότι θα δοθεί μέρος των αποθεματικών των 900 εκατ. ευρώ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ΕΔΟΕΑΠ, επικρατεί πανικός στη συνδικαλιστική ηγεσία. Το αίτημα της μειοψηφίας στο ΔΣ πριν από τρεις μήνες να γίνουν ανεξάρτητες ενέργειες και από τον Οργανισμό για τη σωτηρία του δεν είχε γίνει αποδεκτό. Τώρα, κυριολεκτικά λίγο πριν από το τέλος, το ΔΣ αποφάσισε να ζητήσει εσπευσμένα συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, για να του εξηγήσει πως ο ΕΔΟΕΑΠ έχει 20.000 ασφαλισμένους, που θα μείνουν στο κενό!
Η ΠΟΕΣΥ, μετά την απογοήτευση από τις επαφές που είχε με την κυβέρνηση, αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών ταμείων και των πόρων τους. Σήμερα, Δευτέρα συγκαλεί σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων όλων των Ενώσεων του κλάδου για συντονισμό απεργιακού αγώνα διαρκείας.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.