Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η ΤΣΙΚΛΟΦΟΥΣΚΑ ΕΣΚΑΣΕ…

Ενημέρωση  της Συντονιστικής Γραμματείας του: ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ  για τις τελευταίες εξελίξεις για το ασφαλιστικό.
Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον Κλάδο, αποφάσισαν –κατά πλειοψηφία οι οικείοι «συνδικαλιστές» των επιχειρηματιών- εργοδοτών ΜΜΕ, ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών και των κυβερνώντων, μετά την προσχηματική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας.
ΣΤΟ  ΚΑΙΑΔΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ  ΜΑΣ  ΤΑΜΕΙΑ – ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ 18.500  ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
Ο αγώνας  κατά του Ασφαλιστικού –Λαιμητόμου «συνεχίζεται»,  από τις παρέες των βολεμένων στο Κλάδο (βλ. ανακοίνωση ΠΟΕΣΥ/26.04.2016) με : 
«καταχωρήσεις των θέσεων του Κλάδου για το ασφαλιστικό, στις ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ και με μονόλεπτα μηνύματα στα δελτία ειδήσεων, στις ενημερωτικές εκπομπές, στους ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και στις ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ιστοσελίδες».
Στην τριμερή συνάντηση στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Ο Υπουργός Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ με κυνισμό επέμεινε:
α)Στην αντισυνταγματική ένταξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ στο ενιαίο υπέρ-ταμείο έκτρωμα (ΕΦΚΑ), χωρίς αντίστοιχες αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας – με δήμευση περιουσιακών στοιχείων και πόρων του.
Όλοι οι Κλάδοι του ΕΤΑΠ –ΜΜΕ (διοικητικοί, δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου και εφημεριδοπώλες), θα ενταχθούν στον ενιαίο φορέα χωρίς αυτονομία, ρίχνοντας στη χοάνη του ΕΦΚΑ τα αποθεματικά του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που ανέρχονται σήμερα στο ποσό των 900.000.000,00 ευρώ αλλά και των σημαντικών περιουσιακών  στοιχείων σε ακίνητη περιουσία κ.λ.π, με στόχο την άμεση κάλυψη δαπανών της Γενικής Ασφάλισης … για μερικούς μήνες!
Στην παράγραφο 9 του άρθρου 38 του Νομοσχεδίου, καταργούνται δεκάδες διατάξεις,  ώστε να κοπεί κάθε νήμα, που θα μπορέσει να συνδέσει αξιώσεις των ταμείων μας με το αγγελιόσημο.
Όπως διαφαίνεται η κατεδάφιση του Κλάδου, χωρίς αγγελιόσημο και απροστάτευτους εργαζόμενους χωρίς Σ.Σ.Ε και δικαιώματα, εξυπηρετεί την καθεστηκυία διαπλοκή αλλά και τη νέα, που ζητά καθαρό επενδυτικό τοπίο, απαλλαγμένο από δανεισμούς και λοιπές «αγκυλώσεις».
β)Την μετατροπή του ΕΔΟΕΑΠ σε επαγγελματικό ταμείο –με κεφαλαιοποιητικό χαρακτήρα, που λόγο έλλειψης χρηματοδότησης των ατομικών ασφαλιστικών μερίδων, εξαιρεί τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους απλήρωτους, με ποικίλα σενάρια και παραλλαγές, που υπηρετούν αισχρά τα non papers της ασύδοτης εργοδοσίας.
Ο ΕΔΟΕΑΠ ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου με ασφαλισμένους –μετόχους μέλη, δεν μπορεί με αυτή την νομική μορφή να ενταχθεί σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό φορέα δημοσίου δικαίου.
Με τον οικονομικό του στραγγαλισμό εκβιαστικά οδηγείται είτε σε λουκέτο είτε σε επαγγελματικό ταμείο.  
Το αγγελιόσημο μετατρέπεται από «οιονεί εργοδοτική εισφορά» σε ειδική εισφορά μειούμενη της αρχικής αξίας της κατά 50-70% επί των διαφημίσεων, και την υπαγωγή στην ασφάλιση και  άλλων ειδικοτήτων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Ο Μ.ΓΚΑΝΑΣ (ΕΠΗΕΑ) και οι συνοδοιπόροι του στο Κλάδο, μπορούν να πανηγυρίζουν «ότι έσωσαν» πάλι τα ασφαλιστικά μας ταμεία, ιδιαίτερα μετά την υπόσχεση του Υπουργού Εργασίας (Γ.ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ), για την «τρίμηνη διατήρηση του αγγελιοσήμου, μέχρι της τελικής διευθέτησης –κατάργησης του».
Και  όποιος συνάδελφος δεν κατάλαβε είναι άξιος της τύχης του.
Συνάδελφοι/σες,
Γενικός ξεσηκωμός.
Ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας, με όλους τους εργαζομένους για την απόσυρση του ασφαλιστικού εκτρώματος.
Φτάνει πια!
6 μήνες μετά από ένα πραγματικό θλιβερό, χυδαίο παρασκήνιο, που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, όπου ο κάθε «συνδικαλιστής τυχοδιώκτης», παζάρευε ερήμην του Κλάδου τις ιδιοτέλειες του … και ότι του έλειπε!
Είναι πλέον μονόδρομος:
Να παλέψουμε και να νικήσουμε.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ από το: ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ζητούν από το Προεδρείο, την άμεση σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών της ΕΠΗΕΑ με μοναδικό θέμα το ασφαλιστικό  και τις αγωνιστικής παρέμβασης μας .

Αθήνα 27 Απριλίου 2016                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.