ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2016

Με προσωπικές ιδιοτέλειες συνδικαλιστές του κλάδου υπονομεύουν τα ασφαλιστικά μας ταμεία και τους πόρους μας.

«Kλέβουν» τα λεφτά μας και από τον ΕΔΟΕΑΠ με την ληστρική επιδρομή που οργανώνει η Κυβέρνηση στα αποθεματικά των ταμείων.
Το ουσιαστικό έσοδο του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ (επικουρικά ταμεία των δημοσιογράφων της περιφέρειας), προέρχεται από το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που το κλείνει ο Κατρούγκαλος, καθιερώνοντας ταυτόχρονα σεισάχθεια για εκατομμύρια ευρώ φέσια από εκδότες και τηλεοπτικούς σταθμούς. 
Η ομολογία σκάνδαλο του γνωστού Πετρόπουλου την Δευτέρα το μεσημέρι στο γραφείο του, ότι καταργεί το αγγελιόσημο -τον βασικό πόρο των δημοσιογραφικών ταμείων και των λογαριασμών ανεργίας και αλληλοβοήθειας των Ενώσεων Συντακτών- έκοψε τα πόδια ακόμη και στους προνομιακούς συνομιλητές του. 
Τους είχε τάξει φαίνεται κάτι, ή τους είχε παραμυθιάσει για να γίνει η συνάντηση. Μπορεί και να μην πήρανε χαμπάρι την φάκα. Αλλά αυτό είναι ακόμη χειρότερο.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιάς και ο γραμματέας Γ. Σαββίδης δεν έχασαν μόνο το χρώμα τους αλλά το φυσάνε ακόμη και δεν κρυώνει. Άδικα εκτέθηκαν και δεν πήραν μέρος στην απεργία που κήρυξε η ΕΣΗΕΑ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΑΔΕΔΥ, το ΤΕΕ, την Πέμπτη 7 Απριλίου.
Άσε που δεν φάνηκαν καν στη διαδήλωση, στην πλατεία Κλαυθμώνος, μη τυχόν και τους πάρει κάποιο μάτι από το υπουργείο Εργασίας απέναντι.
Στη συνάντηση φάνηκε ότι κάποια πράγματα ήταν μιλημένα με κάποιους από την αρχή.
Μόνο που η τελική ρότα άλλαξε. 
Τρώνε το αγγελιόσημο από τα δημοσιογραφικά ταμεία ώστε ένα μεγάλο κομμάτι του να δοθεί πεσκέσι (διαφημιστική δαπάνη) στη διαπλοκή που -κατά τα άλλα- πολεμάει η Κυβέρνηση.
Κάνουν δηλαδή επί λέξει ότι γράφει το NON PAPER, που έχουν διοχετεύσει από καιρό οι καναλάρχες και κουβάλησε σε παλιές συνεδριάσεις και συσκέψεις εκείνη η προηγούμενη πρόεδρος, με τους σκελετούς στην ντουλάπα.
Μόνον η θέση της ΕΣΗΕΑ στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας υπήρξε σαφής. Διαφώνησε σε όλα. 
Ακολούθησε βέβαια και η επιστολή του προεδρικού δίδυμου της ΠΟΕΣΥ στον Πρωθυπουργό. Αλλά ήταν για δικό τους ξεκάρφωμα.
Μια χαρά όμως κάνει την δουλειά της μια περιστασιακή πλειοψηφία στην ΠΟΕΣΥ. Μαζί με την παρέα τους στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ, Καρούτζο - Τάτση και Σταθάτου, που κάνουν κι αυτοί ό,τι περνάει από το χέρι τους.
Από τη μια έχουν σκυμμένο το κεφάλι στο Μαξίμου, στα Πετρέλαια, στα Σκουπίδια και στο Στοίχημα.
Από την άλλη στρώνουν το χαλί για τις ασφαλιστικές εταιρίες και τα επαγγελματικά ταμεία.
Στο σκηνικό που στήνεται θέλουν δημοσιογράφους - πλασιέ για μαγειρεμένη πληροφόρηση και μόνο με μπλοκάκι η μαύρα. 
Οι άνεργοι, οι απλήρωτοι και οι συνταξιούχοι συνάδελφοι απλώς περισσεύουν, μαζί με όσους ξεφορτώσουν απ’ αυτά που παρατάνε στη τύχη τους για να μην πληρώσουν τα φέσια τους, οι αφεντάδες.
Μια χαρά νομίζουν ότι έχουν στήσει την φάμπρικα. Μόνο που δεν ξέρουν τι ξημερώνει από την Δευτέρα που έρχεται…
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Υ.Γ Άφαντο το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ  από την απεργία  που η ίδια προκήρυξε  στις 7 Απριλίου 2016.
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε πλέον !Είχε και καλό καιρό για παραλία  και κεράσματα.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.