Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη -Έκλεισε η ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο ενιαίο ασφαλιστικό υπερταμείο

Για μετά τις 15 Ιανουαρίου προβλέπεται η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, για την οποία το υπουργείο Εργασίας συζητά με τους εκπροσώπους των δανειστών. Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας πως έχει σοβαρό πρόβλημα στο εσωτερικό του κόμματος να περάσει τις νέες ρυθμίσεις, θεωρεί πως έχει το εύλογο χρονικό διάστημα να «πείσει» τους βουλευτές και τα στελέχη της για τις αλλαγές. Η επιχείρηση «πειθούς», σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της στήλης, έχει ήδη αρχίσει στον δημοσιογραφικό κλάδο. 
Συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφοι έγιναν αποδέκτες της «εντολής Τσίπρα» να συμφωνήσουν πάση θυσία με την ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στο ενιαίο υπερταμείο που ετοιμάζει ο Γ. Κατρούγκαλος. Τις επαφές με τους δημοσιογράφους τις κάνει ο υφυπουργός Εργασίας, νομικός
Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν και νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ! Οι δημοσιογράφοι-στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φέρονται εξοργισμένοι με το μήνυμα που τους μεταφέρεται, καθώς βλέπουν ότι δεν απέδωσαν οι παρασκηνιακές επαφές που γίνονταν επί ένα δίμηνο με συμβούλους και στελέχη της κυβέρνησης.
Η τύχη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ είναι προδιαγεγραμμένη, όπως και του ΕΔΟΕΑΠ, που προβλέπεται να λειτουργήσει ως «επαγγελματικό ταμείο» υγείας, στηριζόμενο μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των μελών του. Στον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα έχουν θέση οι συνταξιούχοι, άνεργοι- οι οποίοι θα μεταφερθούν στο ενιαίο επικουρικό ταμείο. 
Αναδημοσίευση:typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.