ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2015

Στο 50%, και πλέον, οι «περικοπές» μισθών στην εφημερίδα «Μακεδονία»

Ο τίτλος δεν είναι ακόμα μία υπερβολή για να «τσιμπήσει» ο αναγνώστης. Είναι η αλήθεια. Μπήκαμε στον Δεκέμβριο δηλαδή στον δωδέκατο μήνα του 2015 και οι εργαζόμενοι της «Μακεδονίας» είναι απλήρωτοι σχεδόν 6 μήνες ή περισσότερο από 6 μήνες. Δεν υπάρχει καθαρή εικόνα για τους απλήρωτους μισθούς, καθώς η εταιρία πληρώνει με κάποια ποσά κάθε εβδομάδα, βάσει ποσοστών, που διαφέρουν από εργαζόμενο σε εργαζόμενο, χρωστά και Κυριακάτικα και άδειες ενώ το δώρο Χριστουγέννων το καταβάλει τμηματικά εδώ και… 2 μήνες.
Αν, επίσης, αναλογισθεί κανείς ότι οι μισθοί που ισχύουν στο συγκρότημα έχουν ήδη υποστεί μειώσεις κατά 30%, μετά την επιβολή ατομικών συμβάσεων εργασίας, τότε η «πραγματική».. μείωση σε σχέση με τη ΣΣΕ του 2009 είναι ακόμα μεγαλύτερη του 50%. Το κλίμα εντός του συγκροτήματος είναι τεταμένο και ήδη δυο συντάκτες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, ενω η ΕΣΗΕΜΘ «χαλαρά» από την Στρατηγού Καλλάρη χαζεύει το Θερμαϊκό...
- από το syntaktologio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.