ο σχολιαστής της ΕΠΗΕΑ
Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει.

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

...Αρπάζουν αποθεματικά και...συντάξεις!

 www.left.gr ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Νέα περικοπή επικουρικών συντάξεων από σήμερα, στην εφορία από το 2017 οι ασφαλιστικές εισφορές
Δύο ακόμη βήματα προς την κατάργηση του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης και τη μετατροπή των συντάξεων σε βοήθημα των 360 ευρώ έκανε η κυβέρνηση.
Σήμερα 1η Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η διάταξη για μείωση των εισφορών κατά 3,9% (2,9% εργοδοτικών, 1% εργατικών), που μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων για τα ταμεία άνω του 1 δισ. ετησίως.
Παράλληλα οι επικουρικές συντάξεις για ένα εκατομμύριο δικαιούχους μειώνονται εκ νέου από 5,2% έως 30%, το επίδομα μητρότητας περικόπτεται κατά 50% και τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ μεταφέρονται στον ΟΓΑ.
Το δεύτερο βήμα αφορά απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για εκχώρηση από το 2017 της είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών στην εφορία, εξέλιξη που εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε δέσμευση των πόρων των ταμείων για δημοσιονομικές ανάγκες.
--------------Αλ. Μητρόπουλος:  Η «μαύρη Τρίτη» των επικουρικών συντάξεων και των οικογενειακών επιδομάτων! Δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου, βουλευτή Αττικής και υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ:Η σημερινή μέρα (1-7-2014) θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη όλων των συνταξιούχων μας ως «η μαύρη μέρα των συντάξεων».
Δεν είναι μόνο η οριζόντια μείωση κατά 5,2% σε όλες τις επικουρικές βάσει του ν. 4052/2012 (άρθρο 42), αλλά και «η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης» των επικουρικών, που ισχύουν από σήμερα. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν θα τις εγγυάται πλέον!
Τα Επικουρικά Ταμεία οφείλουν να μηδενίζουν από σήμερα τα ελλείμματά τους και να εξασφαλίζουν τη βιωσιμότητά τους με ίδιες (μόνο) δυνάμεις.
Το κράτος και τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, αφού λεηλάτησαν τα αποθεματικά τους και διαχειρίστηκαν εγκληματικά και άσωτα την περιουσία τους, πετούν τώρα στον Καιάδα τα Επικουρικά Ταμεία, με συνέπεια είτε την ενσωμάτωση του μικρού τμήματος που θα απομείνει, στις κύριες συντάξεις, είτε την πλήρη κατάργηση των επικουρικών συντάξεων στο μέλλον!
«Μαύρη» θα είναι και η σημερινή ημέρα για 300.000 από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες που πληρώνουν με αίμα τη μνημονιακή δέσμευση (ν. 4046/2012 σελ. 713) για την κατάργηση των εισφορών που προορίζονταν μέχρι τώρα για την καταβολή των μικρών οικογενειακών επιδομάτων σε όσους και όσες δεν το ελάμβαναν από τον εργοδότη τους.
Καλούμε τη μνημονιακή κυβέρνηση:
-Να σταματήσει άμεσα την εφαρμογή των δύο αυτών δρακόντειων ρυθμίσεων.
-Να μην επιμείνει τώρα στη μείωση και στην κατάργηση στο προσεχές μέλλον των επικουρικών συντάξεων.
-Να μην στερήσει τα οικογενειακά επιδόματα από τις πιο φτωχές εργατικές οικογένειες.
Καλούμε τους συνταξιούχους και εργαζόμενους της πατρίδας μας να κατανοήσουν ότι η κυβέρνηση τους εμπαίζει λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Τώρα μπαίνουμε στο βαθύ Μνημόνιο, της ολοκληρωτικής απαξίωσης των μισθών και συντάξεων και της τελικής αποδόμησης όσων απέμειναν από το Κοινωνικό κράτος.
Τους καλούμε να μην συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους και στην απαξίωση της ιστορικής μας χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.