Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Με επιτυχία η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου!

Αναδημοσίευση :www.902.gr
Ολοκληρώνεται στις 6 μ.μ. της Τετάρτης 16 Ιούλη η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τρίτης 15 Ιούλη με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ύστερα από κάλεσμα της Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας. Η απεργία κρίνεται επιτυχημένη καθώς δεν κυκλοφόρησαν εφημερίδες.
Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις και περιφρουρήσεις έξω από τα πρακτορεία «Ευρώπη» και «Άργος». Παρευρέθηκαν, εκφράζοντας τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους, αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, το Σωματείο Λιθογράφων και την ΕΓ του ΠΑΜΕ.
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Σύμβασης που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και παράλληλα καταγγέλλουν την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση δουλεμπορικών γραφείων στο χώρο. Τα αιτήματα της ΣΣΕ που διεκδικεί το σωματείο αφορούν στη διατήρηση τουλάχιστον των δικαιωμάτων που ίσχυαν με την τελευταία Σύμβαση, η οποία έληξε στο τέλος του 2009.
Τα δύο πρακτορεία, η «ΕΥΡΩΠΗ» και το «ΑΡΓΟΣ», τηρούσαν αυτήν τη Σύμβαση μέχρι το φθινόπωρο του 2013, οπότε με κοινή τους ανακοίνωση ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι διατηρούν το δικαίωμα να περικόψουν μισθούς και επιδόματα. Η «ΕΥΡΩΠΗ» προχώρησε σε μονομερείς και αυθαίρετες περικοπές, που μεταφράζονται σε μειώσεις 10% - 15%. Παρά το γεγονός ότι τα δύο πρακτορεία θέλουν να παρουσιάζονται ως ανταγωνιστές, είναι φανερό ότι ακολουθούν κοινή γραμμή και τα «βρίσκουν» μια χαρά όταν πρόκειται να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Επίσης, στον κλάδο διευρύνεται η δραστηριοποίηση εργολάβων με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με πενιχρούς μισθούς και χωρίς Ασφάλιση. 'Η μέσω των κοινών εταιρειών των δύο Πρακτορείων, που έχουν εργαζόμενους χωρίς Συλλογική Σύμβαση. Το σωματείο έχει ήδη δρομολογήσει την αλλαγή του καταστατικού, ώστε να δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν κι αυτοί οι εργαζόμενοι στον κοινό αγώνα, ενάντια στα κοινά προβλήματα.
Λόγω της απεργίας, δεν κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη οι εφημερίδες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.