Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Για τον Ψυχάρη και τον Μπόμπολα βρέθηκε τρόπος να διαγραφούν τα δάνεια άνω των €300.000.000

Μετά από ισχυρές πιέσεις των τραπεζών και ειδικά της Alpha Bank, οι διοικήσεις των συγκροτημάτων ΔΟΛ και Πήγασος υπέγραψαν το μνημόνιο που προβλέπει τους όρους της συγχώνευσης.
Στη φάση αυτή δεν προβλέπεται τριπλή συγχώνευση με τη συμμετοχή του MEGA γιατί οι τραπεζίτες επιδιώκουν να ξεκαθαρίσει πρώτα η κατάσταση με τα δάνεια των δύο εκδοτικών επιχειρήσεων και στη συνέχεια να επιχειρηθεί η συγχώνευση του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί με το MEGA.
Το μνημόνιο συγχώνευσης σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει δραστική μείωση του προσωπικού και συγχώνευση όλων των ομοειδών δραστηριοτήτων για να επιτευχθεί μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά 40%, ο νέος όμιλος που θα προκύψει απ’ τη συγχώνευση θα διαπραγματευτεί κούρεμα των δανείων κατά 60%.
Στο ποσοστό αυτό συμφωνεί η  Alpha Bank αλλά διαφωνούν οι υπόλοιποι τραπεζίτες.
Με δεδομένο ότι τα δάνεια του ΔΟΛ και του Πήγασου υπερβαίνουν τα τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ οι τραπεζίτες ζητούν από τους ιδιοκτήτες των δύο ομίλων να βάλουν όσο και αυτοί το χέρι στην τσέπη ενισχύοντας την κεφαλαιακή επάρκεια του νέου ομίλου που θα προκύψει απ’ τη συγχώνευση.
 [πηγή: lykavitos.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.