Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Άμεση Δράση εδώ και τώρα για το Ασφαλιστικό! - Το Δίκτυο Αλληλεγγύης & Παρέμβασης στην ΕΠΗΕΑ-ΠΟΕΠΤΥΜ προτείνει :

«Σε κατάσταση: ΄΄έκτακτης ανάγκης΄΄, μαζική, δημοκρατικοί οι άξονες ανασυγκρότησης του αγώνα μας».
Συνάδελφοι/σες ,
Οι εκπρόσωποι –μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της ΕΠΗΕΑ & ΠΟΕΠΤΥΜ συνάδελφοι/σες του : «ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ» κατ’ ελάχιστη συνθήκη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων «κατάστασης έκτακτης ανάγκης» & στην προοπτική διεξαγωγής: ενός ανυποχώρητου πολυεπίπεδου  αγώνα διαρκείας με όλα τα μέσα κατά προτεραιότητα θεωρούμε ότι πρέπει:
1.Να συγκροτηθεί από τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων:EΠΗΕΑ & ΠΟΕΠΤΥΜ  η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
Αντιπροσωπευτική όλων των συνδικαλιστικών σχηματισμών που εκπροσωπούνται στα Διοικητικά Συμβούλια  με καθήκον.
α)Την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου Δράσης –παρεμβάσεων  με χρονοδιάγραμμα και προβλέψεις οικονομικής στήριξης σε συνθήκες παρατεταμένου αγώνα διαρκείας.
β)Τη συγκρότηση ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ  με ευθύνη των συναδέλφων της Εξελεγκτικής Επιτροπής .
2.Οργανωτική μετατροπή του διευρυμένου  ΜΙΚΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ των εκπροσώπων των εργαζομένων –συνταξιούχων και με τη συμμετοχή των ανέργων σε μόνιμη και διαρκή ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (περιφρούρηση των κινητοποιήσεων) υπό την ευθύνη και καθοδήγηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου , που συγκροτούν την αντιπροσωπευτική όλων των συνδικαλιστικών σχηματισμών της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα.
3.Συγκρότηση 4μελούς ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ –ΕΠΑΦΩΝ που θα απαρτίζεται από Πρόεδρο & Γεν. Γραμματέα της ΕΠΗΕΑ και από έναν εκπρόσωπο  μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΗΕΑ που θα οριστεί από το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ της ΕΠΗΕΑ και από ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΠΑΜΕ.
α)Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ θα συμμετέχει κατά κύριο λόγο στις συνεδριάσεις της Διασωματειακής Επιτροπής των συνεργαζομένων Ενώσεων του Κλάδου στη διαδικασία του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού.
β)Θα εκπροσωπεί την ΕΠΗΕΑ σ’ όλες της διαπραγματευτικές επαφές και σ’ όλα τα επίπεδα , και θα τηρεί πρακτικά των επαφών και των συζητήσεων προσβάσιμα σ’ όλους τους συναδέλφους μας, και θα ενημερώνει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΠΗΕΑ& ΠΟΕΠΤΥΜ.
γ)Η αντιπροσωπευτική ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ θα έχει την ευθύνη της συγκρότησης επιστημονικής ομάδας τεκμηρίωσης οι οποία θα απαρτίζεται από νομικούς συμβούλους, εργατολόγους αλλά και από συναδέλφους με εξειδικευμένες γνώσεις στα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.
4.Ενίσχυση όλων των μαζικών συλλογικών διαδικασιών στη συνδιαμόρφωση  απόψεων αλλά και ενημέρωσης μέσα από γενικές συνελεύσεις αλλά και επισκέψεις των Διοικητικών Συμβουλίων στους χώρους εργασίας.
α)Με ευθύνη των εκπροσώπων των συνταξιούχων & με την παρουσία μελών των Δ.Σ άμεσα: συγκέντρωση & ενημέρωση των συνταξιούχων μελών μας.
β)Αντίστοιχη συγκέντρωση με τους ανέργους συναδέλφους μας.
γ)Επιδίωξη Έκτακτης Γεν. Συνέλευσης  όλων των μελών της ΕΠΗΕΑ (συμπεριλαμβανομένων σ’ όλες τις συλλογικές διαδικασίες και των δόκιμων μελών της Ένωσης με μονοθεματικό περιεχόμενο, τη διεξαγωγή του αγώνα διαρκείας & διασύνθεση του  με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρα μας.
ΟΧΙ:άλλες γονυκλισίες από τις παρέες των «βολεμένων» του Κλάδου.

·        Στις εκφυλισμένες διαμεσολαβήσεις της νοοτροπίας ΄΄εργολάβων΄΄ ανάθεσης έργων.

·        Σε όλα αυτά που θα συνομολογηθούν εν αγνοία μας:για εμάς –χωρίς εμάς.
ΟΧI: Άλλη αναπαραγωγή πασχαλινών εθίμων-πυροτεχνήματα που προσπαθούν κάποιοι να ανάψουν με ΄΄βρεγμένα΄΄ σπίρτα.

·        Άλλες τουφεκιές στο γάμο ……του καραγκιόζη, σε ακριβοπληρωμένες φιέστες ΄΄προεστών΄΄.
Συνάδελφοι/σες
 «Οι κατσαπλιάδες & ο περιπτεράς»
λογής-λογής  ΄΄κατσιαπλιάδες΄΄ του Κλάδου, που συντηρούσαν τα πελατειακά τους μαγαζάκια.
Η κλαδική ενότητα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ πρώτιστα υπονομεύτηκε όχι από τα αφεντικά της ενημέρωσης αλλά κύρια και συστηματικά από τους
Αναγνωρίσιμοι στο μοναδικό τους μικρόκοσμο και ευδιάκριτοι επειδή κατείχαν καρέκλες, αξιώματα  και μηχανισμούς.
Διαφορετικά ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους , δεν θα τους γνώριζε.
Για όλους αυτούς :ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ-ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στα ΜΜΕ ήταν  πάντα και σταθερά πλαστικό επετειακό  σημαιάκι ευκαιρίας …. 
Η ιστορία γράφεται με
ρήξεις & ανατροπές
 Η διογκούμενη οργή και αγανάκτηση δεν θα αφήσει ανέγγιχτο, το  μακάριο και πλουμιστό νεοφιλελεύθερο κόσμο τους, μέσα στον οποίο οχυρώθηκαν: το πολιτικό προσωπικό ,τα αφεντικά και οι συνοδοιπόροι τους –οι πλιατσικολόγοι της ζωής μας    
 Το διακύβευμα που θα κρίνει την έκβαση αυτού του αγώνα, παραμένει: το πώς θα πάρουμε όλοι εμείς τις τύχες της ζωής μας στα χέρια μας.
Με όπλο την αλληλεγγύη θα δώσουμε όλες της μάχες για την αξιοπρέπεια και της ζωές μας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.