Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ενάντια στη λήψη απόφασης για διαγραφή Κεδίκογλου στη Γενική Συνέλευση τάχθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΔΣ Ν. Καρούτζος, ο ταμίας Γ. Χριστόπουλος και το μέλος Ειρ. Ζαφειροπούλου.

Γλύτωσε τα έξoδα της αγωγής κατά ΕΣΗΕΑ
ο Κεδίκογλου με βοήθεια του ...ΕΔΟΕΑΠ!
Τη γλύτωσε τη διαγραφή ο Σίμος Κεδίκογλου από τον ΕΔΟΕΑΠ μετά την οριστική διαγραφή του από την Ένωση Συντακτών με απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου. Και τη γλύτωσε γιατί ορισμένα μέλη του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ έκριναν πως είναι ...πολύ νωρίς για να φέρουν το θέμα στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. Η οποία ως γνωστόν γίνεται αύριο και η επόμενη θα πραγματοποιηθεί ένα χρόνο μετά!
Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ήρθε προς συζήτηση το θέμα της διαγραφής Κεδίκογλου από τον Οργανισμό καθώς η γενική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ έστειλε την απόφαση της οριστικής διαγραφής του χθες Δευτέρα. Σύμφωνα με το Καταστατικό του ΕΔΟΑΠ η διαγραφή μελών - μετόχων του γίνεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μετά από εισήγηση του ΔΣ του Οργανισμού.
Έτσι κανονικά σήμερα έπρεπε να συζητηθεί η διαγραφή του ώστε αύριο Τετάρτη να τεθεί στο σώμα της Γενικής Συνέλευσης η διαγραφή Κεδίκογλου από μέτοχος του ΕΔΟΕΑΠ. Αυτά όλα είναι οι κανονισμοί. Για την πολιτική στάση όμως των μελών του ΔΣ άλλα πράγματα φαίνεται πως μετράνε.
Ενάντια στη λήψη απόφασης να τεθεί η διαγραφή Κεδίκογλου στη Γενική Συνέλευση τάχθηκαν ο γενικός γραμματέας του ΔΣ Ν. Καρούτζος, ο ταμίας Γ. Χριστόπουλος και το μέλος Ειρ. Ζαφειροπούλου.
Από τη συνεδρίαση έλειπαν οι Ελ. Σπανοπούλου, Π. Νεστορίδης και Σ. Καταϊφτσής, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να ληφθεί απόφαση.
"Δεν μπορεί να στέλνει η ΕΣΗΕΑ τελευταία μέρα τη διαγραφή του" έλεγε μέλος του ΔΣ, "δεν μπορώ έτσι αμέσως να διαγράψω έναν συνάδελφο" !
Από την εξέταση των στοιχείων προέκυψε πως ο Σίμος Κεδίκογλου ήταν ασφαλισμένος
στον ΕΔΟΕΑΠ μέχρι τον Ιούλιο του 2008 και από τον Αύγουστο του 2008 ως την 1η ιουλίου 2013 πλήρωνε την προαιρετική ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ. Μετά από αυτή την ημερομηνία δεν είχε πλέον ασφαλιστική κάλυψη από το ταμείο. Ούτε αυτό το στοιχείο έπεισε τους τρεις διαφωνούντες πως πρέπει να πάει το ζήτημα στη Γενική Συνέλευση.
Η ψηφοφορία έφερε το αναμενόμενο για κάποιους αποτελέσμα. Υπέρ της διαγραφής ψήφισαν Χριστοδουλίδου, Αγγέλης και  Σόμπολος, κατά ο Καρούτζος και λευκό οι Χριστόπουλος και Ζαφειροπούλου.
Με αυτή την εξέλιξη και τη μεγαθυμία των μελών του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ ο Σίμος Κεδίκογλου θα γλυτώσει τα έξοδα της αγωγής που ανήγγειλε το πρωί σε διάφορα blogs.
Στο ίδιο ΔΣ ο Γιάννης Αγγέλης έβαλε για δεύτερη φορά το θέμα της παράτασης στην ασφάλιση των απολυμένων εργαζομένων της ΕΡΤ. Για δεύτερη φορά η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν συζήτησε το ζήτημα και το ανέβαλλε για την επόμενη συνεδρίαση. Με επιχείρημα πως λείπουν πολλά μέλη. Ο Κεδίκογλου όμως παραμένει μέτοχος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.