Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η απάντηση της "Καθημερινής" έβγαλε την είδηση αναδιάρθρωσης των χρεών της

Στην απάντηση της "Καθημερινής" προς την "Αυγή" για τα οικονομικά της στοιχεία και το ύψος των δανείων (δημοσίευμα της Α.Νταρζάνου-εδώ), η εφημερίδα έστειλε διευκρινιστική απάντηση η οποία και δημοσιεύτηκε στο φύλλο της περασμένης Κυριακής (την αναδημοσιεύουμε και εμείς παρακάτω).
Από αυτή προκύπτει πως και η "Καθημερινή" με τις δυο εταιρείες της, μια για τις εκδόσεις και τη δεύτερη με τα πλοία, σκοπεύει να προχωρήσει επίσης σε "αναδιοάρθρωση" των δανειακών της υποχρεώσεων, σε συννενόηση με τις Τράπεζες. Με άλλα λόγια είναι ο τρίτος mediaκός όμιλος που αναμένει το πράσινο φώς για την αναδιάρθρωση..  του χρέους του, μετά το ΔΟΛ και τον Πήγασο. Μια χαρά το σώζoυν το σύστημα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέα. 

Οι "διευκρινήσεις από την Καθημερινή" στην Αυγή
Από την «Καθημερινή» λάβαμε επιστολή, αναφορικά με δημοσίευμα μας στο περασμένο φύλλο της «Αυγής» της Κυριακής, με τίτλο «Ένεση για την προπαγάνδα», το οποίο συνοδευόταν από πίνακα με τα βασικά μεγέθη των εισηγμένων εταιρειών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα αποτελέσματά τους στο 9μηνο του 2013. Η «Καθημερινή» δίνει επιπλέον διευκρινιστικά στοιχεία, τα οποία αφορούν στις συνολικές της υποχρεώσεις (185,9 εκατ. ευρώ), ειδικότερα τον δανεισμό της από τις τράπεζες:
«Ο Όμιλος της εισηγμένης μητρικής εταιρίας 'Η Καθημερινή Α.Ε.' αποτελείται από θυγατρικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην έκδοση εφημερίδων, περιοδικών και διαφόρων εντύπων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και από τη ναυτιλιακή εταιρεία που είναι ιδιοκτήτρια και εκμεταλλεύεται δυο νεότευκτα δεξαμενόπλοια, αξίας κτήσης 115,3 εκατ. δολαρίων, που παρέλαβε και ναυλώνει από το έτος 2012.

Η Διοίκηση του Ομίλου έχει προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια στον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας όλων των εταιρειών του, σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς. Το έτος 2013, προβλέπεται ότι τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) θα διαμορφωθούν σε θετικά επίπεδα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της 30/9/20013, ο τραπεζικός δανεισμός του Ομίλου ανέρχεται σε 99 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 55,2 εκατ. ευρώ περίπου αφορά δανεισμό για την αγορά των δυο προαναφερθέντων πλοίων θυγατρικής εταιρείας από τράπεζες του εξωτερικού. Η Διοίκηση του Ομίλου προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό οικονομικό αποτέλεσμα για τις εταιρείες σκοπεύει να προβεί στην αναδιάρθρωση του υφιστάμενου εγχώριου τραπεζικού δανεισμού σε συνεννόηση με τις συνεργαζόμενες τράπεζες».
- πηγή: greektv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.