Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πιέσεις για σύναψη ατομικών συμβάσεων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ από τα ίδια τους τα σωματεία.

Κατσίμη-Αντωνιάδου
Μειώσεις μισθών και αύξηση ωραρίου  μέσω ατομικών συμβάσεων προωθούν στους εργαζόμενους τα συνδικαλιστικά σωματεία  του κλάδου ΕΣΗΕΑ-ΕΠΗΕΑ σύμφωνα  με βροχή καταγγελιών από τους  ίδιούς τους εργαζόμενους.
Εντατικά μαθήματα απο τον Ψυχάρη.
Σε  δημοσίευμα  της  ιστοσελίδας του ΜΑΤΡΙΧ24 που αναδημοσιεύουμε παρακάτω ,οι εργαζόμενοι της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν το Προεδρείο και συγκεκριμένα  την Πρόεδρο και την Γεν.Γραμματέα του σωματείου τους, και ταυτόχρονα εργοδότη τους για παραβίαση των ΣΣΕ ασκώντας τους  πιέσεις για σύναψη ατομικών συμβάσεων.

Μάρκος Γκανάς
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται  και  ο Πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ  Μάρκος Γκανάς 
όπου ασκεί  με τη σειρά του  αφόρητες σε καθημερινή βάση  πιέσεις στο προσωπικό του μηχανισμού Αγγελιοσήμου του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, μισθοδοτούμενο από την ΕΠΗΕΑ(εργοδότης)  για μειώσεις μισθών ΜΈΣΩ ΑΤΟΜΙΚΏΝ συμβάσεων, σύμφωνα  και με επιστολή όσο και με τις καταγγελίες και προτάσεις των εργαζομένων που εστάλησαν  από την ΕΠΗΕΑ προς της Ενώσεις που εμπλέκονται με την χρηματοδότηση του προσωπικού του ελέγχου  αγγελιοσήμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν δεχθούν τις μειώσεις, οι εμπλεκόμενες ενώσεις  στο μηχανισμό δεν θα είναι σε θέση να καλύπτουν τη μισθοδοσία των υπαλλήλων με αποτέλεσμα το χάσιμο θέσεων εργασίας.
Αναδημοσίευση Matrix 24
Oι εργαζόμενοι στην ΕΣΗΕΑ καταγγέλλουν Κατσίμη και Αντωνιάδου
Μέχρι τώρα είχαμε δημοσιογράφους που υφίσταντο τον απηνή διωγμό εκδοτών, παραβιάσεις ΣΣΕ, πιέσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων και απειλές για απολύσεις εργαζομένων και τους συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ να αντιμετωπίζουν τις εργοδοτικές επιθέσεις.
Πού να το φανταζόταν κανείς, ότι οι συνδικαλιστές θα είχαν πάρει μαθήματα από τους εκδότες και θα προσπαθούσαν να τα υλοποιήσουν και στην ΕΣΗΕΑ.
Εκεί λοιπόν κατάντησαν την ΕΣΗΕΑ Κατσίμη και Αντωνιάδου, τις οποίες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην ΕΣΗΕΑ για παραβίαση των ΣΣΕ, πιέσεις για υπογραφή ατομικών συμβάσεων και απειλές για απολύσεις στους εργαζόμενους στην Ένωση που όμως δεν θα υποκύψουν.
Η μετωπική σύγκρουση στον 6ο όροφο του μεγάρου της Ακαδημίας είχε χθες από τη μια μεριά την Πρόεδρο και τη Γενική Γραμματέα σε ρόλο εργοδότη και από την άλλη όλους τους εργαζόμενους με εξαίρεση τον καινούργιο προϊστάμενο με μισθό ρετιρέ με υπερωρίες καπέλο επειδή έχει και καθήκοντα συνοδού της Προέδρου σε εξωτερικά ραντεβού.
Ήδη ζητήθηκε η παρέμβαση της ΕΠΗΕΑ με προσωπικά διαβήματα εργαζομένων αλλά και με επιστολή αναφορά του συνδικαλιστικού εκπροσώπου.
Και να σκεφτεί κανείς ότι η Μαρία του Μουρούτη και η Μαριλένα του Σύριζα στην ΕΣΗΕΑ, που συνεργάζονται άψογα, καταγγέλλουν στο ΣΕΠΕ τους εργοδότες για παραβιάσεις ΣΣΕ και δικαιωμάτων. Μόνο που τώρα πλησιάζει η ώρα που θα τα λουστούν οι ίδιες.
Εκτός κι αν δίνουν εξετάσεις στον Ψυχάρη που επισκέπτεται Παρασκευή πρωί τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, κουβαλώντας καινούργιο πακέτο περικοπών για άλλα δύο χρόνια και απολύσεις στον ΔΟΛ και ψάχνουν άλλοθι για να τα συμφωνήσουν μαζί του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.