Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Και τώρα πόλεμος για μια καρέκλα στη ΝΕΡΙΤ!

Της Ματίνας Παπαχριστούδη
(στη στήλη mediaλογώντας στο "Δρόμο της Αριστεράς")

Το ερώτημα γιατί τελικά έκλεισε η ΕΡΤ έρχεται και επανέρχεται. Κάθε φορά που ο ειδικός διαχειριστής του λουκέτου και των αδιάθετων εσόδων εκατομμυρίων ευρώ της ΕΡΤ Α.Ε., Γκίκας Μάναλης, υπογράφει αναθέσεις ή προσλήψεις. Κάθε φορά που ένας ακόμη γνώριμος στο σύστημα της «διεφθαρμένης» ΕΡΤ ή κάποιος παρουσιαστής, δημοσιογράφος, υπάλληλος, τεχνικός ή στέλεχος της πρώην κακοδιαχειριζόμενης κρατικής τηλεόρασης αναλαμβάνει θέση στην υπηρεσία τηλεόρασης του.. υπουργείου Οικονομικών, τη Δ.Τ.
Η προηγούμενη εβδομάδα έχει τίτλο Tης προσλήψεως.
Πρώτα βγήκε η πληροφορία πως το Mέγαρο Μαξίμου, απόντος του Αντ. Σαμαρά ο οποίος βρισκόταν στις Βρυξέλλες, «είδε» τους Γκίκα Μάναλη και Παντελή Καψή και έδωσε εντολές του πρωθυπουργού(!) για την επίσπευση στη λειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, δηλαδή της ΝΕΡΙΤ. Ξεπερνάμε τη σκέψη πως η διατυμπανισμένη «ανεξαρτησία» της ΝΕΡΙΤ φθάνει ώς τα κάγκελα του Μεγάρου Μαξίμου και πάμε στο διά ταύτα και στο αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής.

Ο Γκίκας Μάναλης ανακοινώνει την πρόσληψη 71 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δημοσιογράφοι. Προφανώς συμβασιούχοι με 2μηνες συμβάσεις που θα μπορούν να γίνουν 6μηνες. Κανείς από την υπηρεσία του δεν νιώθει την υποχρέωση να αιτιολογήσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, τη λίστα των ονομάτων στα οποία έβαλαν και τον αριθμό μορίων επιτυχίας τους. Ούτε για πόσο, πού θα εργαστούν κ.λπ. Διαπιστώνεται, λοιπόν, πως εκεί υπάρχουν υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ., πρώην διευθυντές (της διεφθαρμένης ΕΡΤ βέβαια), άγνωστα ονόματα που δεν ανακοινώθηκαν στις δυο αιτήσεις προσλήψεων για τη Δ.Τ. Όλοι κατανοούμε το πώς ακριβώς γίνεται η προώθηση των νεοπροσληφθέντων στη Δ.Τ.

Το ερώτημα –όχι μόνο δικό μας αλλά κυρίως δικό τους– είναι αν όλοι αυτοί, συν αυτοί που ήδη εργάζονται στη Δ.Τ. θα περάσουν αυτόματα στη ΝΕΡΙΤ. Καμία απάντηση από τους αρμόδιους ιθύνοντες που αρέσκονται σε δηλώσεις και συνεντεύξεις. Σαν τον Παντελή Καψή ο οποίος, δικαίως, κατέχει το ρεκόρ σε συνεντεύξεις στον Τύπο αλλά και σε δηλώσεις-ανακοινώσεις.
Τις ίδιες μέρες η ΝΕΡΙΤ, στην οποία προΐσταται το υποτιθέμενο ανεξάρτητο Δ.Σ. υπό τον Γ. Προκοπάκη, ανακοινώνει επίσης προσλήψεις. Σοβαρών ειδικοτήτων. Δημοσιογράφων, καλλιτεχνών, τεχνικών, σκηνοθετών κλ.π. Οι οποίοι θα προσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ. Τα κριτήρια ανακοινώνονται αναλυτικά. Πουθενά δεν υπάρχει απάντηση αν έχουν δικαίωμα να καταθέσουν αίτηση οι της Δ.Τ. Υπάρχει όμως το πιο φωτογραφικό κριτήριο απ' όλα. Την τελική πρόσληψη θα κρίνει η προσωπική συνέντευξη του υποψηφίου! Δεν παίζει ρόλο αν δεν έχεις πτυχίο Αγγλικών, είναι προαιρετικό. Δεν παίζει ρόλο αν δεν έχεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αν και το ορίζει σαφώς ο νόμος. Σημασία έχει πως θα μπορείς στην προσωπική συνέντευξη με τους «αξιολογητές» της ΝΕΡΙΤ, οι οποίοι επίσης θα προσληφθούν κατ’ αποκοπή γι’ αυτό το σκοπό, να πείσεις πως έχεις τα σωστά κονέ... Αποδεικνύεται, έτσι, το μέγεθος του ψεύδους των κατοικούντων στο Μαξίμου αλλά και του υφυπουργού Δ.Τ., Παντελή Καψή, σε όλα όσα είπαν μέχρι σήμερα.
Η μόνη προϋπόθεση πρόσληψης στο νέο τηλεοπτικό σύστημα της χώρας είναι η προϋπηρεσία υπακοής, υποταγής και ενσωμάτωσης στο πολιτικό σύστημα και το διεφθαρμένο προσωπικό του.
Αυτό αποδεικνύεται και από την κατάληξη της Δ.Τ. Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου συνδικαλιστές, παράγοντες , στελέχη Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ και πολλοί εργαζόμενοι, αποδέχθηκαν να πιστέψουν τις «δεσμεύσεις» του Π. Καψή ότι θα υπάρξει τηλεοπτικό κανάλι Θεσσαλονίκης. Όταν ανακοινώθηκε πως μόλις 12 δημοσιογράφοι από τους 120 που διαπραγματευόταν το μπουλούκι υποταγής θα προσληφθούν, έγινε ο κακός χαμός. Ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ, επιθέσεις από νεοδημοκράτες, προτάσεις για απεργία διαρκείας(!). Η επιβεβαίωση του διασυρμού όσων προέτρεξαν να προσφέρουν άλλοθι στο λουκέτο της ΕΡΤ, έγινε πάλι από τον Π. Καψή. Ο οποίος ξανα-δεσμεύθηκε πως θα λειτουργήσει κανάλι στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια ώρα σε όλους τους κανονισμούς λειτουργίας, τα οργανογράμματα και τις διευθύνσεις που δημοσίευσε το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ, τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει…
πηγή: greektv-com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.