Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«MAKΕΔΟΝΙΑ» Ο νέος εκβιασμός προβλέπει αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη

Σε αίτηση πτώχευσης στις 8 Γενάρη θα προχωρήσει η διοίκηση της «Μακεδονίας» εφόσον δεν γίνεται αποδεκτό το συνολικό πακέτο της που προβλέπει –θυμίζουμε- 80 «εθελούσιες» εξόδους και απολύσεις και μείωση των μηνιαίων αποδοχών όσων παραμείνουν κατά 30 έως 40%.
Αυτό υποστήριξε η κ. Σουλοπούλου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας με τα προεδρεία των 3 ενώσεων (δημοσιογράφων – διοικητικών – τεχνικών). Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη διαφωνία, αφού οι συνδικαλιστές ζήτησαν μικρότερα ποσοστά μείωσης μισθών και ίσα για όλους, διότι το «πακέτο» περιέχει διαφορετικά ποσοστά μειώσεων ανά ειδικότητα.
Σε ότι αφορά στις υποτιθέμενες «εθελούσιες», πολλές εκ των οποίων προέκυψαν με τον γνωστό εκβιασμό «πάρε εθελούσια γιατί είσαι στη λίστα απολύσεων», εκδήλωσαν ενδιαφέρον 52 συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων. Κάτι που σημαίνει ότι εάν εφαρμοστεί το σχέδιο «εξυγίανσης» θα απολυθούν 28 εργαζόμενοι με «κοινωνικοοικονομικά κριτήρια».

Η διοίκηση, λοιπόν, της εταιρείας του Γιάννη Ρήγα, η οποία ήδη έχει παραβιάσει κατάφωρα την ελληνική νομοθεσία, μη καταβάλλοντας το δώρο των Χριστουγέννων, χρησιμοποιεί όλα τα εκβιαστικά όπλα. Το καινούργιο είναι το..χρονοδιάγραμμα πτώχευσης (8 Ιανουαρίου). Και για τους «ρεαλιστές» οπαδούς της υποχώρησης από οποιαδήποτε κεκτημένα (συλλογικές συμβάσεις) υπογραμμίζουμε ότι η διοίκηση -και όχι ο Ασύνταχτος Τύπος- δεν υποχωρεί ούτε βήμα από το σφαγιαστικό της «πακέτο» επιδιώκοντας «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά». Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει άμεσα να συγκληθεί εργασιακή συνέλευση των εργαζομένων της Μακεδονίας (χωριστά ανά κλάδο) και να απαιτήσουμε με κάθε τρόπο νομικό ή αγωνιστικό:
1ον το δώρο των Χριστουγέννων
2ον τα δεδουλευμένα μας
3ον την έναρξη ενός ειλικρινούς και από μηδενική βάση διαλόγου με την εταιρεία στην κατεύθυνση όχι μόνο της οικονομικής εξυγίανσης αλλά και της ποιοτικής αναβάθμισης των προϊόντων της εταιρείας.
Παράλληλα, πρέπει να έρθουμε σε επαφή με τους συναδέλφους άλλων μέσων που αντιμετωπίζουν ανάλογη επίθεση από την εργοδοσία ώστε μέσω της ΕΣΗΕΜΘ και των άλλων ενώσεων και τελικά της ΠΟΕΣΥ, να δοθεί μία συνολική απάντηση με κινητοποιήσεις διαρκείας μέχρις ότου οι εκδότες επιστρέψουν στο τραπέζι για την υπογραφή μίας νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η πτώχευση –με την οποία μας απειλεί- από έναν επιχειρηματία που κάνει και άλλες μπίζνες στη χώρα μας δεν είναι τόσο απλή υπόθεση.
Φτάνει η κοροϊδία. Αν θέλει να κλείσει την επιχείρηση, ας το κάνει τουλάχιστον σαν κύριος, πληρώνοντας όλες τις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.