Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ωμός εκβιασμός από Φώτη Μπόμπολα: Ή δέχεστε μειώσεις μισθών και απολύσεις ή βάζω λουκέτο!

ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ «ΠΗΓΑΣΟ»

Στη σημερινή γενική συνέλευση των δημοσιογράφων της «Πήγασος» παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αίφνης, εμφανίστηκε Φώτης… μπαστούνι συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Έθνους Θανάση Τσεκούρα. Και στη συνέχεια, έγινε το… έλα να δεις. Τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ παρατήρησαν ότι είναι συνέλευση των συντακτών και άρα ο εκδότης δεν έχει λόγο παρουσίας, κάτι που προφανώς εξόργισε τον Φώτη Μπόμπολα ο οποίος πέρασε στην επίθεση.
Αφού είπε ότι χθες ήταν απόλυτα ειλικρινής στη συνάντηση που είχε- θυμίζουμε ότι υποσχέθηκε σαν νέος Τσώρτσιλ «Ιδρώτα, αίμα και δάκρυα», πέρασε στην επίθεση. Κατηγόρησε την ΕΣΗΕΑ ότι κλείνει τα μαγαζιά με τις κινητοποιήσεις και ότι αν τον άφηναν, αυτός με τους συντάκτες θα μπορούσε να σώσει τις εφημερίδες του.
Ράμμος και Νταουντάκη σήκωσαν το γάντι και ανταπάντησαν ότι οι εκδότες, αφού..

έγιναν πλούσιοι από τις εφημερίδες κερδίζοντας επί χρόνια, τώρα που ήρθε η ώρα να βάλουν το χέρι στην τσέπη αρνούνται και φορτώνουν τα βάρη τους εργαζόμενους.
Ο Μπόμπολας όμως συνέχισε απτόητος, επιμένοντας στις μειώσεις των μισθών και στις απολύσεις, χαρακτηρίζοντάς τα αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία των εφημερίδων.
Μάλιστα, σε ερώτηση εργαζόμενου στο Goal είπε ότι αν ισχύσει η απαγόρευση διαφήμισης του ιντερνετικού στοιχήματος η εφημερίδα θα κλείσει σε 15 μέρες!
Και ακόμη στην παρατήρηση άλλου εργαζομένου ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να είναι αναξιοπρεπείς και αναξιοπρεπής καθίσταται ο εργαζόμενος με μισθό πείνας, ο εκδότης απάντησε ότι αναξιοπρεπής είναι ο άνεργος γιατί οι δημοσιογράφοι της δικής του εταιρείας, πληρώνονται.
Το εργοδοτικό κρεσέντο, έφτασε στο απόγειό του, όταν ο Φ. Μπόμπολας, δήλωσε ορθά κοφτά και ωμά ότι θέλει να κρατήσει τα μαγαζιά του ανοικτά, αλλά αν οι εργαζόμενοι δεν δεχθούν τις μειώσεις των μισθών και τις απολύσεις, θα κλείσει τις εφημερίδες! Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλοι θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους- λες και θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.
Στη συνέχεια αποχώρησε, αφήνοντας τους εργαζόμενους να αναλογίζονται αν όντως εννοεί αυτά που λέει ή αν εκβιάζει και ρισκάρει ακόμα και για χαρακίρι, με την ασφάλεια που του δίνουν τα… διόδια και οι άλλες πολλές δουλειές του μπαμπά του.
Το δίλλημα, κακά τα ψέματα, είναι μεγάλο: Κάθεσαι να σε σφάξουν ή το κάνεις Κούγκι;
ΧΡΑΝ / newpost
Zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.