Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απεργία στον ΔΟΛ εάν κληθεί έστω κι ένας να υπογράψει ατομική σύμβαση

-ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

- Η «ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΧΙΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ


Συνέλευση πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (διοικητικοί, τεχνικοί, δημοσιογράφοι) μετά την μονομερή και αυθαίρετη απόφαση της Διοίκησης του Οργανισμού να μειώσει τις αμοιβές τους κατά 20%. Οι εργαζόμενοι με ψήφισμά τους εξουσιοδότησαν τα Σωματεία στον Τύπο να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που κληθεί έστω και ένας συνάδελφός τους να υπογράψει ατομική σύμβαση εργασίας.
Επίσης αποφάσισαν να δώσουν προθεσμία στη Διοίκηση έως τις 15 Ιανουαρίου ώστε να αποκαταστήσει τις αμοιβές τους.
Θυμίζουμε ότι στο τέλος Δεκεμβρίου οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ είδαν τους μισθούς τους μειωμένους κατά 20%, ενώ μετά από προσφυγή της ΕΣΗΕΑ κλιμάκιο του ΣΕΠΕ επισκέφτηκε τον ΔΟΛ για να ελέγξει τις καταγγελίες, με τη διοίκηση του ΔΟΛ να παραδέχεται ότι διέπραξε παρανομία με την αυθαίρετη μείωση μισθών.
Την ίδια ώρα στο ΒΗΜΑ κυκλοφόρησε ένα χαρτί με το οποίο προτεινόταν στους εργαζόμενους να δεχτούν τις οριζόντιες μειώσεις με..

αντάλλαγμα ένα αόριστο μορατόριουμ απολύσεων. Το κείμενο τιτλοφορείται, μάλιστα, «πρόταση των συντακτών», ενώ, όπως καταγγέλλουν οι (εξ)αλλοι συντάκτες του ΒΗΜΑΤΟΣ, είναι ξεκάθαρα μια εκβιαστική «πρόταση των αρχισυντακτών», και μάλιστα όχι αυθόρμητη καθώς προηγήθηκε σχετικό τελεσίγραφο του Σταύρου Ψυχάρη, σε κλειστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.