Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του Επενδυτή» και στα περιοδικά του Γιαννίκου

Η ΓΕΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ 48ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ - O ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΜΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Σε αδιέξοδο έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στον «Κόσμο του επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις της εταιρείας BESTEND Α.Ε. ιδιοκτησίας του Κώστα Γιαννίκου. Κι αυτό διότι ο ιδιοκτήτης:
1ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εργαζόμενους τους μισθούς Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011.
2ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εσωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» το δώρο Χριστουγέννων και τους μισθούς του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου 2011.
3ον) Δεν έχει ακόμη καταβάλει στους εξωτερικούς εργαζόμενους με «μπλοκάκι» μισθούς τουλάχιστον 7 μηνών και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ενός έτους.
4ον) Εχει θέσει σε καθεστώς ομηρίας τους εργαζόμενους του περιοδικού «Δίφωνο», αφού με ευθύνη του δεν κυκλοφορεί τους τελευταίους 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοί του, προσέρχονται στην εργασία τους κανονικά (δεν είναι απολυμένοι και παραμένουν απλήρωτοι).
5ον) Καταστρατηγεί συστηματικά τα χρονοδιαγράμματα πληρωμής των δεδουλευμένων στα..οποία ο ίδιος δεσμεύεται.
Επειδή η τακτική της διολίσθησης της πληρωμής δεδουλευμένων έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των εργοδοτών στο χώρο του Τύπου -μεταξύ αυτών και του Γιαννίκου, όπως απέδειξε η εμπειρία του καναλιού Alter- οδηγώντας τους σε καθεστώς ομηρίας και εξαθλίωσης, οι εργαζόμενοι στις Γενικές τους Συνελεύσεις (της Πέμπτης 29 Δεκεμβρίου 2011 και της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου 2012) αποφάσισαν να προχωρήσουν σε:
Δύο σαρανταοχτάωρες απεργίες, την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας:
- Την άμεση καταβολή ενός μισθού μέχρι και την Τρίτη 3 Ιανουαρίου.
- Την τήρηση ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος για την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Οι εργαζόμενοι σε ψήφισμά τους εκφράζουν την ενωτική τους διάθεση και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουν όλα τους τα δικαιώματα και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του Alter, της «Ελευθεροτυπίας» και όλου του Τύπου που βιώνουν κι αυτοί την εργασιακή ανασφάλεια και υφίστανται την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Υ.Γ: Ο Κώστας Γιαννίκος είχε το θράσος να ανακοινώσει, σε επικοινωνία που είχε με την ΕΣΗΕΑ, ότι θα προχωρήσει σε εκκαθάριση της εφημερίδας εάν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προαναγγείλει. 
 απο zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.