Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στον χώρο των ΜΜΕ καταδικάζει τη νέα βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση από τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες, που κάλυπταν τη χθεσινή συγκέντρωση χιλιάδων εργαζομένων στο Σύνταγμα.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι για πολλοστή φορά στοχοποιείται η ενημέρωση σε μια συνειδητή προσπάθεια και με προφανείς άνωθεν οδηγίες να τρομοκρατηθούν οι λειτουργοί της. Ενέργειες που καταπατούν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η μαζική επίθεση διμοιρίας των ΜΑΤ ενάντια σε εργαζομένους, ουσιαστικά αποδεικνύει την αγωνία κυβέρνησης και διεθνών εντολοδόχων του κεφαλαίου, να υποτάξουν με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μας και να μας επαναφέρουν σε συνθήκες δουλοπαροικίας και εργασιακού-ασφαλιστικού μεσαίωνα.
Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή εξέλιξη σε παρόμοιες βάναυσες επιθέσεις που έγιναν στο παρελθόν, όπως αυτή του συναδέλφου μας Μανώλη Κυπραίου, ο οποίος υπέστη μόνιμη αναπηρία, αλλά επίσης και ότι μένουν αναπάντητες δεκάδες επώνυμες καταγγελίες προσώπων και Ενώσεων για την προκλητική και βίαιη συμπεριφορά των οργάνων της… τάξης με τη συνήθη διαδικασία αρχειοθέτησης της οποιασδήποτε ΕΔΕ.
Η Συντονιστική Επιτροπή συντάσσεται με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας στην προσπάθειά να διαφυλάξουμε την ελευθερία της ενημέρωσης και θα σταθεί με κάθε τρόπο απέναντι σε ενέργειες, οι οποίες υποσκάπτουν τα θεμέλια της δημοκρατίας και επιχειρούν να μας επιστρέψουν σε καταστάσεις και καθεστώτα, που έχει βαριά πληρώσει ο λαός μας και έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.