Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΕΣΗΕΑ ΕΣΠΗΤ  ΕΠΗΕΑ ΕΠΗΕΘ ΕΤΗΠΤΑ ΠΕΛ
ΕΠΠΕΑ ΕΤΙΤΑ ΕΤΕΡ ΕΦΕ ΕΠΠΗΤ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ στη χθεσινή της συνεδρίαση ασχολήθηκε διεξοδικά με μια σειρά εργασιακά, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα, ύστερα από καταγγελίες συναδέλφων μας, σε διάφορες εκδοτικές επιχειρήσεις στον ημερήσιο και Περιοδικό Τύπο, στο ραδιόφωνο, στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο. Διαπιστώθηκε ότι εργοδότες -με την κυβερνητική συνέργεια- επιχειρούν χωρίς φραγμούς και ηθικούς ενδοιασμούς, με τρόπο προκλητικό και παράνομο σε πολλές περιπτώσεις, την πλήρη αποδόμηση στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Σε μια προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και τρομοκρατίας εργοδότες συνεχίζουν τις παράνομες απολύσεις συνδικαλιστών (ΔΟΛ, ΜΕΤΡΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) τις ανάλγητες απολύσεις ΑΜΕΑ (Ελληνικά Γράμματα) ή συναδέλφων τη στιγμή που δίνουν μάχη ζωής με ανίατες ασθένειες. Γενικεύουν τις μειώσεις μισθών με την εκβιαστική μέθοδο των ατομικών συμβάσεων. Μεταβάλλουν μονομερώς συνθήκες, μορφές, ειδικότητες και περιβάλλον εργασίας. Επιβάλλουν σε μισθωτούς, που έχουν πλήρη απασχόληση, νέα προγράμματα εργασίας με 1 και 2 ημέρες εργασίας την εβδομάδα διαμορφώνοντας «μισθούς» ακόμα και 200 ευρώ μηνιαίως. Καθυστερούν την καταβολή δεδουλευμένων, μεταφέρουν αυθαίρετα τους εργαζόμενους σε ενοικιαζόμενους τίτλους και επιχειρήσεις κοκ.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισε να αντιμετωπίσει δυναμικά (συνδικαλιστικά και νομικά) την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία με εισηγήσεις προς τα Διοικητικά Συμβούλια και τις Ομοσπονδίες του χώρου για:
* γενική πανελλαδική απεργία, σε περίπτωση που συνεχιστεί η εργοδοτική αδιαλλαξία για την υπογραφή ΣΣΕ στις εφημερίδες, στα περιοδικά, στα ιδιωτικά ηλεκτρονικά μέσα, στην ΕΡΤ και στα Πρακτορεία Διανομής.
* κινητοποιήσεις σε επιμέρους επιχειρήσεις, όπου χρονίζουν ή εκδηλώνονται παρόμοια φαινόμενα (ΑΛΤΕΡ, ΕΞΠΡΕΣ, ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ, ΦΙΛΑΘΛΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΗ, SPORTDAY, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΜΕΤΡΟ, ΞΕΝΙΟΣ, ΣΚΑΪ RADIO, FLASH, MAD, LOVE, ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, κτλ)
Επίσης η Συντονιστική αποφάσισε και εισηγείται:
* όλες οι Ενώσεις να στηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις , που πραγματοποιούνται σε ΕΡΤ και ΑΠΕ την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011, και να καλέσουν τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την ίδια μέρα.
* τη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία , που πραγματοποιείται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ , την 19η Οκτωβρίου με τρόπο που θα διασφαλίζεται η προβολή των εργατικών αιτημάτων και εκδηλώσεων.
* τη δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης και κοινής νομικής δραστηριότητας των Ενώσεών μας, το οποίο θα ενισχύει τη συνδικαλιστική παρουσία και τις αγωνιστικές διεκδικήσεις όλων μας.
* την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών και του παράνομου τέλους ακίνητης περιουσίας, που επιβάλλονται από κυβέρνηση και τρόικα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης.
* την ενίσχυση - διεύρυνση της σχετικής πρωτοβουλίας απέναντι στους έκτακτους φόρους που ανέλαβαν ΠΟΕΣΥ και ΕΣΠΗΤ προσφεύγοντας στο ΣτΕ για κήρυξη ως αντισυνταγματικ ών των παραπάνω μέτρων και την πραγματοποίηση συνάντησης αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Π. Οικονόμου για την επίδοση σχετικής διαμαρτυρίας την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου.
Στους εκβιασμούς και στην τρομοκρατία τους, οφείλουμε σύσσωμοι να αντιτάξουμε την αγωνιστικότητά μας μέχρι τέλους.
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

4 σχόλια:

  1. πως να συμετασχουμε αυριο στην απεργια αφου δουλευουμε?ειμαι μελος της επηεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΛΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ!!!ΤΕΛΟΣ Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ!!!ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΡΦΙΑ!ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.