Μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει. Αλμπέρ Καμύ

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απολύσεις και στον Ελεύθερο Τύπο

Τη σκυτάλη από ΔΟΛ και Πήγασσο πήρε ο Ελεύθερος Τύπος. Ένα μήνα αφότου απολύθηκαν τρείς δημοσιογράφοι, σήμερα, με την έναρξη του νέου μήνα, η διεύθυνση της εφημερίδας που πρόσκειται στη ΝΔ, απέλυσε έναν από τους καλύτερους, και πολυβραβευμένους σκιτσογράφους της χώρας, το Μιχάλη Κουντούρη.
Το «επιχείρημα» ήταν ότι δεν ταιριάζουν τα σκίτσα του στη «λογική» της εφημερίδας και ότι η εφημερίδα θέλει άλλου είδους πολιτικό σκίτσο. Αυτά τη στιγμή που ο σκιτσογράφος είναι πανελλήνια, αλλά και διεθνώς αναγνωρισμένος, για την ποιότητα, την ευρηματικότητα και την αιχμηρότητα των σκίτσων, τα οποία φημίζονται για τις πολιτικές και κοινωνικές αιχμές τους. Να σημειωθεί ότι ο Μιχάλης Κουντούρης ήταν ο μοναδικός σκιτσογράφος, τον οποίο είχε εδώ και δύο χρόνια ο Ελεύθερος Τύπος, και ήταν αυτός που σήκωνε όλο το βάρος τις εικονογράφησης με σκίτσα τόσο του ημερήσιου φύλλου, όσο και του κυριακάτικου.

Παράλληλα, απολύθηκε ο συντάκτης, αρμόδιος για θέματα υπουργείου Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτάκος. Οι απολύσεις αυτές είναι εντελώς απροκάλυπτες καθώς  η ιδιοκτησία της εφημερίδας διατείνεται ότι δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Ως αποτέλεσμα είναι η δημιουργία ενός πολύ κακού κλίματος στην εφημερίδα , αφού οι εργαζόμενοι ερχονται καθημερινά αντιμέτωποι με την εργασιακή ανασφάλεια και τα άδεια γραφεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.