Αλήθεια είναι ότι έχουμε χάσει αμέτρητες φορές αλλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΗΤΤΗΜΈΝΟΙ;

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ....

Αναδημοσίευση από Διακλαδική πρωτοβουλία.
Με μία συγκινητική μέχρι κλαυσίγελου επιστολή ο επί έτη πρόεδρος του σωματείου των δημοσιογράφων αποχαιρετά τα μέλη του γιατί “δεν γαντζώνεται από την εξουσία”. Δεν θα αναλύσουμε σημειολογικά αυτό το περιβόλι αυτοαναφορικότητας, αυτο-κολακείας και πολιτικάντικης σάλτσας. Οποιος θέλει να εντρυφήσει στο αντίο του προέδρου ας κλικάρει στο site της παράταξης: http://www.demosiografia.gr/site
Θα μείνουμε στο τελευταίο δείγμα ρεαλ-σομπολ πολιτίκ που λέει οτι μόνος του (πω, πω πως το σκέφτηκε) πρότεινε ΜΕΙΩΣΕΙΣ 10% ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ 1300 ΕΥΡΩ (Μικτά; Καθαρά; Αδιάφορο). Ολως τυχαίως η πρόταση των εργοδοτών Μπόμπολα-Ψυχάρη και ΣΙΑ. Εργοδοτικότερος των εργοδοτών ο Πρόεδρος – κι όλα αυτά “για το καλό όλων μας” (ιδού και ο πληθυντικός, που τον θυμόμαστε μόνο για να επιβάλλουμε “θυσίες”, όπως και οι ΓΑΠ, Τρόικα, και οι “Μαζί τα φάγαμε”).

Αν μετά κι απ’αυτό κάποιοι πάνε σαν τα πρόβατα και ξαναψηφίσουν αυτό το σάπιο σύστημα, είναι όχι μόνο άξιοι της μοίρας τους, αλλά καταστρέφουν και τις δικές μας ζωές – όλων εμάς που το “Σωματείο” Συντεχνία-Επιμελητήριο το βλέπουμε ακόμα απ’έξω, κι ας δουλεύουμε χρόνια “μέσα” στα Μέσα. Την ίδια στιγμή που μέσα στην κρίση η κυβέρνηση με το πρόγραμμα “Ψηφιακές ενισχύσεις Α.Ε.” δίνει μπαχτσίσ’ ακόμα και στους χειρότερους κακοπληρωτές και εκμεταλλευτές εργοδότες, επιβεβαιώνοντας το ρόλο του αρχικελευστή στη γαλέρα. (βλ ανακοίνωση Συνέλευσης Κατάληψης ΕΣΗΕΑ http://katalipsiesiea.blogspot.com)

Πότε θα ξεσηκωθούμε; Οσοι δεν είμαστε αλήτες και ρουφιάνοι, αλλά εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, άνθρωποι εν τέλει με συνείδηση και όχι μόνο εύκαμπτη μέση, θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις. Μαύρο στις παρατάξεις του προσκυνήματος. Εμπρός για έναν νέο, εργατικό συνδικαλισμό. Για όλη την κοινωνία και όχι για “κάστες” και συντεχνίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.